Kirkens Bymisjon tildeles frivilligpris

Av 13 innsendte forslag, pekte Kirkens Bymisjon seg ut til Troms fylkeskommunes frivilligpris 2015.

Kirkens Bymisjon fikk Frivillighetsprisen fra fylkeskommunen.  Foto: Christer Pedersen

Daglig leder Ann Karina Sogge i Kirkens Bymisjon i Tromsø.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Onsdag ble det klart at Kirkens Bymisjon Tromsø tildeles Troms fylkeskommunes frivilligpris 2015. I en pressemelding skriver de at begrunnelsen peker spesielt på Bymisjonens mangeårige arbeid med flyktningkvinner og deres barn.

Tildelingskriterier

– Kirkens Bymisjon Tromsø har gjennom mange år drevet ideelt arbeid blant Tromsøs rus-syke, bostedsløse og andre som er i en vanskelig livssituasjon. Kirkens Bymisjon driver både humanitært, sosialt og kulturelt arbeid, og fyller slik prisens tildelingskriterier på en god måte, skriver de i pressemeldingen.

Flyktningkvinner

Totalt 13 forslag ble sendt inn, men det var Kirkens Bymisjon som utmerket seg som særlig aktuell og verdig prisvinner.

– Kirkens Bymisjon Tromsø har gjennom flere år tatt et spesielt ansvar for flyktningkvinner og deres barn, og har aktiviteter og tilbud som til fulle respekterer ulike livssyn og religioner. Kvinneloftet er et kreativt verksted for kvinner som er ny i Tromsø og ny i landet, og er ett av mange aktivitetstilbud som ukentlig foregår i det fargerike huset i Parkgata, står det i pressemeldingen fra fylkeskommunen.

Som vinner av prisen, tildeles Kirkens Bymisjon 25.000 kroner.