Kirkens Bymisjon tildeles frivilligpris

Av 13 innsendte forslag, pekte Kirkens Bymisjon seg ut til Troms fylkeskommunes frivilligpris 2015.

Kirkens Bymisjon fikk Frivillighetsprisen fra fylkeskommunen.  Foto: Christer Pedersen

Daglig leder Ann Karina Sogge i Kirkens Bymisjon i Tromsø.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Onsdag ble det klart at Kirkens Bymisjon Tromsø tildeles Troms fylkeskommunes frivilligpris 2015. I en pressemelding skriver de at begrunnelsen peker spesielt på Bymisjonens mangeårige arbeid med flyktningkvinner og deres barn.

Tildelingskriterier

– Kirkens Bymisjon Tromsø har gjennom mange år drevet ideelt arbeid blant Tromsøs rus-syke, bostedsløse og andre som er i en vanskelig livssituasjon. Kirkens Bymisjon driver både humanitært, sosialt og kulturelt arbeid, og fyller slik prisens tildelingskriterier på en god måte, skriver de i pressemeldingen.

Flyktningkvinner

Totalt 13 forslag ble sendt inn, men det var Kirkens Bymisjon som utmerket seg som særlig aktuell og verdig prisvinner.

– Kirkens Bymisjon Tromsø har gjennom flere år tatt et spesielt ansvar for flyktningkvinner og deres barn, og har aktiviteter og tilbud som til fulle respekterer ulike livssyn og religioner. Kvinneloftet er et kreativt verksted for kvinner som er ny i Tromsø og ny i landet, og er ett av mange aktivitetstilbud som ukentlig foregår i det fargerike huset i Parkgata, står det i pressemeldingen fra fylkeskommunen.

Som vinner av prisen, tildeles Kirkens Bymisjon 25.000 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter