Her får Rebekka én million kroner

Rebekka Brox Liabø trodde «Snakk for deg selv»-prosjekter var over, men så kom julegaven i år ekstra tidlig.

RØRT: Rebekka Brox Liabø ble sjokkert, overrasket og rørt over millionsjekken. Begge foto: Tobias Stein Eilertsen 

FORNØYD: Rebekka Brox Liabø ved siden av Hanne Therese Ridderseth (til venstre) og Hanne Sofie Roaldsen i Gjensidigestiftelsen. 

nyheter

RÅDSTUA: Det Brox Liabø trodde var et vanlig møte viste seg å være noe helt annet.

Hanne Therese Ridderseth og Hanne Sofie Roaldsen i Gjensidigestiftelsen kom med en sjekk på én million kroner til Brox Liabøs suksessprosjekt «Snakk for deg selv», som handler om frafall i skolen hos ungdommer.

– Vi vet hvor mange unger, foreldre og lærere som har fått så mye igjen av dette prosjektet og vi ønsker at hun nå skal få videreføre prosjektet i Troms og Finnmark, sier Hanne Sofie Roaldsen.

Rørt og stolt

Brox Liabø måtte ta til tårene da Hanne Therese Ridderseth kom inn med sjekken.

– Er det mulig, utbrøt Brox Liabø og måtte hive seg om å gi klemmer til samtlige i rommet.

Etter å ha fått summet seg litt, kunne Brox Liabø sette ord på hvor viktig millionsjekken er for henne.

– For et år siden fikk vi 300.000 til prosjektet som jeg har jobbet med i så mange år. Vi nådde ut til så mange ungdommer, tenk hvor mange vi kan nå ut med én million, sier Brox Liabø.

Hun mener det er alfa omega at Gjensidigestiftelsen kom på banen.

– Jeg var så lei meg, for jeg hadde så lyst til å videreføre prosjektet, men hadde ikke midler til det. Det er et prosjekt i grenseland mellom pedagogikk og kunst og det er en helt annen måte å jobbe med frafall på, som inkluderer de unge veldig mye selv. Det er vanskelig å få støtte til, for det passer ikke helt inn verken den ene eller den andre plassen.,Jeg kunne aldri gjort det uten disse midlene og det er så fantastisk, sier den rørte teaterinstruktøren.

– Jeg brenner så hardt for dette. Jeg har så lyst til at alle skal få være med. Så å få jobbe videre med frafall, det er den beste julegaven jeg kunne fått, sier hun.

– Ildsjel

I Gjensidigestiftelsen er de også veldig godt fornøyd med jobben Brox Liabø har gjort.

– Rebbeka er en ildsjel som har et brennende engasjement for ungdom. Prosjektet går rett inn i våre kjerneverdier som er trygghet og helse, sier Roaldsen.

– Vi håper på sikt at hun kan vise til flere andre hvordan hun jobber med frafall, så flere kan jobbe med dette prosjektet og at det vil bli videreført i flere og flere skoler, legger Roaldsen til.