Vil kjempe hardt for svømmebassenget

Stakkevollan velforening og Stakkevollan FAU mener det må finnes andre løsninger enn å legge ned Stakkevollan svømmehall når Tromsøbadet kommer opp.

VIL KJEMPE: Stakkevollan velforening og Stakkevollan FAU vil kjempe for at Stakkevollan svømmehall får bestå. Foto: Ronald Johansen 

INVITERER TIL DIALOG: Byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund (Ap), har stor forståelse for reaksjonene, og inviterer til dialog. Foto: Tor Farstad 

nyheter

Dette skriver de i et brev til kommunen.

– Vi fikk vite disse planene via media. Vi føler kanskje at det har gått litt fort, sier Hege Berntsen i Stakkevollan velforening.

Viktig for nærmiljøet

Hun mener svømmehallen er et lavterskeltilbud som er viktig for nærmiljøet i bydelen.

– Vi er ikke imot at det blir badeland, men det er mer en «happening». Vi trenger flere basseng, men det burde ikke være på bekostning av de vi allerede har, sier Berntsen.

Hun viser også til kostnader det vil medføre om svømmehallen legges ned.

– Det kommer for eksempel til å bli dyrt å frakte alle elevene til Templarheimen hver gang de skal svømme, sier hun.

Vil kjempe

Sammen med Stakkevollan FAU og Stakkevollan velforening anser Berntsen dette som en viktig sak.

– Svømmehallen er en viktig del av nærmiljøet vårt. Det er positivt siden det koster mindre å dra dit enn til et badeland. Dette er et lavterskeltilbud som vi har i byen, og vi vil ikke at det legges ned, sier hun.

De er enige om at de skal gjøre sitt for å unngå nedleggelse.

LES OGSÅ: "Bassengene og byrådet"

Har stor forståelse

Byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund (Ap), sier han har stor forståelse for alle som har innsigelser mot både Alfheim og Stakkevollan svømmehall.

– Vi ser på økonomien, og konsekvensene når vi bygger badet. Vi må også være åpen om baksiden. Alternativet hadde jo vært å bygge Tromsøbadet uten å være åpen og ærlig, så tvinger konsekvensene seg fram etterpå, sier han.

Møter gjerne til dialog

Det er økonomiske utfordringer på driftssiden som gjør at det kan bli nødvendig å stenge svømmehallene.

– Skal disse renoveres og driftes videre, må kommunen bruke mer penger når Tromsøbadet åpner. Selv om det fire år til Tromsøbadet åpner, så ser vi allerede nå at driften vil bli utfordrende. Derfor sier vi ifra nå slik at folk vet konsekvensene når Tromsøbadet åpner, sier Sollund.

Selv skulle han ønske at det kunne bygges badeland samtidig som svømmehallene får bestå.

– I en ideell verden skulle jeg gjerne holdt alt åpent. men jeg må forholde meg til økonomiens begrensninger. Jeg møter gjerne velforeningen og FAU til dialog. Jeg er åpen for innspill, sier han.

Den endelige beslutningen rundt Tromsøbadet vil bli tatt i løpet av vinteren neste år.

LES OGSÅ: "Tromsøbadet er den beste løsningen"