I beredskap hos Lufthavnvakta

Hjelpepersonell fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp ble lørdag ettermiddag sendt til Lufthavnvakta for å sitte i beredskap.
nyheter

– Vi venter ennå på endelig beskjed fra sysselmannen på Svalbard, men vi har forberedt mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp her i Tromsø slik at de er klar til å rykke ut ved behov, bekrefter operasjonsleder i Troms politidistrikt, Morten Augensen like etter klokken 14.00.

Rett før klokken 14.30 ble mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp sendt til Svalbard sammen med to politihunder.

– Vi er føre-var

Det var opp til sysselmannen på Svalbard å bestemme om det skulle sendes ekstra hjelp eller ikke og eventuelt hvor mange som skulle sendes.

– Vi er på tilbudssiden her med mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, og sender så mange de ønsker. Vi er med andre ord litt føre-var siden vi nå har fly som skal opp med helsepersonell fra UNN og da har anledning til å sende ekstra hjelp dersom det er behov, sier Augensen og legger til at politiet i Tromsø bistår så godt de kan med hjelp herfra.

– Vi bistår ved å være tilstede på flyplassen og holder oversikt over hvem som sendes oppover og prøver å gjøre flyavgangen så problemfri som mulig. Vi hjelper med andre ord til med organisering og logistikk av personell og utstyr som skal med fly fra Tromsø til Svalbard.