Får 100.000 kroner til skatepark

Det ble tidlig julaften for Blåmann Skatepark da de mandag mottok 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Nord-Norge.

STØTTER SKATEPARK: Ildsjel Odd-Børge Hansen (fra venstre), Sigrid Mikkola Hansen (11), Tuva Johannessen (9) og Vemund Mikkola Hansen (13) fikk 100.000 kroner til skatepark fra banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge. 

nyheter

Pengene har gradvis drysset inn på kontoen til ildsjelene som står bak skateparken på Ersfjordeidet. De har jobbet siden 2011 med å realisere planene om verdens nordligste skatepark, og med pengene fra Sparebankstiftelsen ser det litt lysere ut for arbeidene som starter til våren.

Skateparken får profesjonell hjelp av fire ganger norgesmester i skating, Henning Braaten, som har tegnet utkastet til designet. Et betongfirma mer skateparkkompetenase skal stå for støpingen av kurver og former.

– Vi får verdens nordligste plasstøpte betongskatepark. Jo mer penger vi får inn, jo mer avanserte former får vi, og jo flere kurver og buer, jo bedre vil det fremstå for brukerne, sier ildsjel Odd-Børge Hansen i Blåmann Skatepark.

Selv om det gjenstår en del av finansieringen, håper han at arbeidene kan starte i løpet av mai/juni neste år. Målet er å få inn 2,5 millioner kroner. Budsjettet er på fire millioner kroner, så det legges ned en betydelig dugnadsinnsats. Ny søknad om spillemidler er nettopp sendt.

Favner bredt

– Vi er i god dialog med Tromsø kommune og har søkt miljømillionen om støtte. Vi mangler rundt 400.000 kroner. For å komme i mål med budsjettet må vi jobbe bredt ut mot bedrifter for å få inn mer penger.

Sparebankstiftelsen Nord-Norge har merket seg at det gjøres et godt arbeid blant ildsjelene som jobber for skateparken til IL Blåmann. Samtidig er dette litt på siden av det stiftelsen vanligvis støtter.

– Dette er et tiltak som favner veldig bredt. Det handler om kultur, lek, glede og kameratskap, hvor det ikke skal konkurreres eller skapes vinnere og tapere. De unge kan bruke skateparken for å bli bedre, lære seg nye triks og bidra til å skape et godt miljø, sier banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge.

Gleder seg

Blåmann Skatepark er opptatt av at skateparken skal være et tilbud for dem som ikke finner seg til rette i tradisjonelle idretter som ski eller lagidretter.

– Det skal bli et tilbud for å få ungene ut og bort fra pc-skjermen. Andre steder hvor det er bygd slike parker skapes det aktivitet rundt parken. Vi ønsker at det skal være et trygt område som er åpent og inkluderende, i IL Blåmann sin ånd, sier Odd-Børge Hansen.

Sønnen Vemund startet med skating allerede som syvåring. Nå er han 13 år og gleder seg til at de snart får egen skatepark i Ersfjordbotn. Da slipper de å dra helt til Fløyahallen for å skate.

– Det blir bra. Det blir det ikke så langt for oss som bor på Kvaløya. Det finnes ingen ordentlig skatepark i Tromsø, sier Vemund Mikkola Hansen.