Feiret julen hos bymisjonen

Flere av byens vanskeligstilte hadde samlet seg på Bymisjonen på julaften for å få med seg julegudstjeneste og julemiddag.

STILLER OPP: Jens Johan Hjort er et vanlig syn på Bymisjonens julemiddag.  Foto: Haakon Steinmo

JULENISSE: Jorunn Lind Eriksen tar på seg sitt faste kostyme og deler ut gaver til de oppmøtte.  Foto: Haakon Steinmo

SAMVÆR: Kim Aune, John Emil Richardsen og Ann-Wigdis Myhre trives godt på Bymisjonens julemiddag.  Foto: Haakon Steinmo

FRIVILLIGE: Nina Walthinsen og datteren Marte Walthinsen Bjørklund trives godt med å servere julemat til de oppmøtte.  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Tradisjon tro ble det arrangert gudstjeneste og middag i Bymisjonens lokaler i sentrum. Her hadde rundt 15 stykker trukket inn for å med seg preken, julesanger, pinnekjøtt og ribbe. Maten ble servert av syv frivillige i bymisjonen, som denne julaften inkluderte Nina Walthinsen og datteren Marte Walthinsen Bjørklund.

– Jeg har vært her en årrekke, så det har blitt en del av juletradisjonen. I fjor tok jeg med meg datteren min for første gang, som spurte om hun kunne være med i år også, forteller Nina Walthinsen.

Les også: Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Verdighet

Alf «Robin Hood» Pedersen, som jobber mye med byens rusavhengige, mener et slikt arrangement er viktig for at også de skal føle seg verdige.

Les også: Slik feirer vi jul

– Det er et veldig bra tiltak for de svakeste i samfunnet. De trenger oppmerksomhet, spesielt i disse juletider, for å føle seg verdige og respektert, konstaterer han.

Tok med familien

Stein-Erik Nilsen jobber i Bymisjonens rusomsorg og har deltatt på julemiddagen i mange år, men tok i år for første gang med seg samboeren Randi Aune og datteren Kim Aune.

Les også: "De frivillige"

– Jeg har ikke barn hjemme lengre, så det passet fint å ta med meg Kim og Randi. Det er en fin tradisjon som jeg tror de også kan sette pris på, sier Nilsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter