Feiret julen hos bymisjonen

Flere av byens vanskeligstilte hadde samlet seg på Bymisjonen på julaften for å få med seg julegudstjeneste og julemiddag.

STILLER OPP: Jens Johan Hjort er et vanlig syn på Bymisjonens julemiddag.  Foto: Haakon Steinmo

JULENISSE: Jorunn Lind Eriksen tar på seg sitt faste kostyme og deler ut gaver til de oppmøtte. 

SAMVÆR: Kim Aune, John Emil Richardsen og Ann-Wigdis Myhre trives godt på Bymisjonens julemiddag. 

FRIVILLIGE: Nina Walthinsen og datteren Marte Walthinsen Bjørklund trives godt med å servere julemat til de oppmøtte. 

nyheter

Tradisjon tro ble det arrangert gudstjeneste og middag i Bymisjonens lokaler i sentrum. Her hadde rundt 15 stykker trukket inn for å med seg preken, julesanger, pinnekjøtt og ribbe. Maten ble servert av syv frivillige i bymisjonen, som denne julaften inkluderte Nina Walthinsen og datteren Marte Walthinsen Bjørklund.

– Jeg har vært her en årrekke, så det har blitt en del av juletradisjonen. I fjor tok jeg med meg datteren min for første gang, som spurte om hun kunne være med i år også, forteller Nina Walthinsen.

Les også: Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Verdighet

Alf «Robin Hood» Pedersen, som jobber mye med byens rusavhengige, mener et slikt arrangement er viktig for at også de skal føle seg verdige.

Les også: Slik feirer vi jul

– Det er et veldig bra tiltak for de svakeste i samfunnet. De trenger oppmerksomhet, spesielt i disse juletider, for å føle seg verdige og respektert, konstaterer han.

Tok med familien

Stein-Erik Nilsen jobber i Bymisjonens rusomsorg og har deltatt på julemiddagen i mange år, men tok i år for første gang med seg samboeren Randi Aune og datteren Kim Aune.

Les også: "De frivillige"

– Jeg har ikke barn hjemme lengre, så det passet fint å ta med meg Kim og Randi. Det er en fin tradisjon som jeg tror de også kan sette pris på, sier Nilsen.