For ett år siden eksploderte bilen – 2. juledag tok bil nummer to fyr

Niklas Johansen (22) har fått kjenne på hva det vil si å ha uflaks. På ett år har to av bilene hans tatt fyr og båten hans sunket.
nyheter

Om kvelden andre juledag melder politiet om en bil som står i full fyr i Karl Pettersens gate i Tromsø. Det var bileieren selv som meldte om brannen, som ble slukket i løpet av kort tid.

Brann under panseret

– Jeg hadde hentet ei venninne av mamma som jeg skulle sette av i Karl Pettersens gate. I det jeg hadde satt henne av så vi at det kom røyk fra panseret, og plutselig kom det et lysglimt. Da ropte hun til meg at det brant, forteller bileier Niklas Johansen (22) til iTromsø like etter at bilbrannen er slukket.

Han forteller om masse røyk og flammer, og et smell fra panseret.

– Jeg stengte av motoren da jeg så røyken, og kom meg ut av bilen før den tok fyr, sier Johansen.

Brant for ett år siden

Og dette har han vært med på før. For litt over et år siden tok Johansens Audi fyr etter en eksplosjon i motorrommet mens bilen sto parkert langs Aldor Ingebrigtsens vei i Tromsø. Bilen måtte kondemneres og 22-åringen kjøpte da en Volvo fra 2007. Volvoen hadde stått parkert i en måned for salg, og om kvelden andre juledag i år skulle en potensiell kjøper prøvekjøre bilen. Men så langt kom aldri Johansen.

– Dette hadde jeg aldri forventet. Det verste er at det er nesten nøyaktig et år siden den forrige bilen min tok fyr, og for to uker siden sank båten min, sier Johansen.

Hva som skjedde med båten vet han ikke. Den lå fortøyd i Hamna og da Johansen skulle se til den fant han den på havets bunn.

– Jeg har med andre ord hatt en skikkelig kjedelig jul. Nå skal jeg begynne å sykle, sier 22-åringen mens han ser ned på det utbrente motorrommet i Volvoen.

Les også: Brann i enebolig på Kvaløya

– Hvordan føles det når to av bilene dine tar fyr på ett år?

– Dette er veldig uheldig. Jeg står jo veldig dårlig stilt med tanke på at jeg hadde en bil som brant i fjor. Det er frustrerende, sier 22-åringen, som likevel er glad for at det gikk bra og at ingen kom til skade.

Uheldig

Når iTromsø snakker med Johansen litt senere på kvelden, har han vært i kontakt med forsikringsselskapet sitt.

– De dekker leiebil i 20 dager. Etter det vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg bor i Tønsvika, og er avhengig av bil for å komme meg rundt, og det kommer til å ta tid for politiet å etterforske saken med tanke på at jeg hadde en bil som brant i fjor også. Men man har jo heldigvis gode venner som stiller opp, sier Johansen.

Les også: Karl våknet av at hele arbeidsplassen var røyklagt

– Jeg aner ikke hvorfor jeg er så uheldig. Jeg er snill med de rundt meg, og jeg har ikke møtt noen som ikke liker meg. Jeg vet ikke hva det er jeg gjør galt, så det må vel bare være uflaks.

Nå vurderer 22-åringen om han må ty til religion for å unngå flere ulykker.

– Jeg må vel kanskje begynne å gå i kirka, for det er noen som ikke vil at jeg skal ha bil.