Fikk bilen rasert av nødrakett

Første nyttårsdag fant Iselin Angelica Hansen (22) bilen sin herpet av en rakett.

ØDELAGT BIL: Det nye året fikk en kjedelig start for Iselin Angelica Hansen (22), som fikk bilen sin rasert av en nødrakett. Foto: Privat 

OPPGITT: Iselin Angelica Hansen (22) på Tomasjord håper folk snart vil forstå at oppskyting av nødraketter på nyttårsaften er farlig. Foto: Privat 

BEVIS: Hansen fant rester av nødraketten ved siden av bilen. Foto: Privat 

KNUST FRONTRUTE: Bilen har fått flere synlige skader etter møtet med raketten, blant annet et frontruta knust. Foto: Privat 

nyheter

Iselin Angelica Hansen (22) fikk erfare konsekvensene av hva som kan skje når oppskyting av raketter går galt.

– Jeg gikk ut i dag og så at frontruta på bilen er knust og at panseret er skadet. Det er masse aske på bilen og glasskår inne i den, forteller Hansen oppgitt til iTromsø.

Les også: Én til sykehus med øyenskader

– Veldig irriterende

Hun mener det er en nødrakett som har forårsaket skadene på bilen, som sto parkert utenfor hjemmet.

– Pinneraketter ble jo kuttet ut for lenge siden, og andre raketter flyr ikke slik. Det er veldig irriterende, jeg så jo selv i går mange nødraketter på himmelen. Mange av de flyttet seg med vinden og havnet nede i bebyggelsen, sier Hansen.

Flere tusen kroner

Nå må hun vente til mandag for å få utbedret skadene på bilen, som ikke lenger er i kjørbar stand.

– Frontruta må byttes og jeg har ikke fått sett ordentlig på skadene på panseret, men det må vel kanskje lakkes om. Det vil bli en kostnad på flere tusen kroner. Nå får jeg bare parkere bilen under tak, så det ikke regner inn gjennom frontruta dersom det skulle bli mildvær og nedbør.

Den uheldige bileieren håper at folk blir flinkere til å tenke seg om før de skyter opp nødraketter på nyttårsaften.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende som dette. Jeg synes bruken av nødraketter for nyttårsfeiring er helt latterlig. Nødraketter skal ikke brukes på en slik måte og de skal kun brukes i nødstilfelle. Jeg håper folk kan innse at slik bruk av nødraketter er farlig.

Les også: Se lesernes nyttårsbilder

Kunne gått verre

Hun frykter hva som kunne ha skjedd dersom en nødrakett hadde truffet noe annet.

– Enn hvis nødrakettene hadde landet på et hus, spør hun.

Hansen er usikker på om hun skal anmeldelse hendelsen, og håper at folk sier ifra om noen har sett hva som skjedde.

– Jeg håper folk melder ifra til meg hvis de har sett noe. Det har jo tydeligvis vært ganske god trøkk i den raketten og det er et ganske stort borettslag her, så jeg håper noen har sett hva som skjedde.

Les også: – Jeg synes ikke det er snakk om uhell, men uforstand i stor grad

Kan anmelde saken

Fred Johansen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, forteller at han ikke kjenner til at de har fått meldinger om materielle skader forårsaker av raketter etter gårsdagens festligheter.

– Det har vært et vaktskifte siden i går kveld, men meg bekjent er det ingen slike hendelser. Hvis det er snakk om skadeverk etter raketter, har hun mulighet til å anmelde forholdet.

Johansen forteller at det er en årelang tradisjon at båtfolk og andre sender opp nødraketter som har gått ut på dato.

– Det ble skutt opp en god del nødraketter i går og det har vært slik i alle år at de skyter opp nødraketter som går ut på dato.

Les også: Se stor bildeserie fra nyttårsfeiringen på The Edge

Reglene gjelder hele året

Hovedredningssentralen er klar på at regelverket for oppskyting av nødraketter gjelder hele året.

– Regelverket for røde raketter gjelder uansett om det er nyttårsaften eller ikke. De er alltid å anse som et potensielt nødsignal, forteller Bente Jonasen, assisterende redningsleder.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter