Dårlig vær sørpå kan føre til forsinkelser i flytrafikken

Dersom du skal reise med fly fra Tromsø i dag, kan det hende du må belage deg på forsinkelser

Forsinkelser: Dårlig vær på sør- og østlandet kan føre til forsinkelser i flytrafikken fra Tromsø søndag ettermiddag. FOTO: Ronald Johansen  Foto: RONALD JOHANSEN Ronald Johansen RONALD JOHANSEN RONALD JOHANSEN

nyheter

Det er forventet tungt snøvær på Sør- og Østlandet i løpet av ettermiddagen. Dette kan medføre såkalte følge-forsinkelser på innkommende fly til Tromsø, og dermed forsinkelser på fly som skal videre fra byen.

– Hos oss er det ganske normalt og alt ser bra ut nå, men det er forventet litt tøft vær på Sørlandet og Østlandet i ettermiddag. Dette kan føre til forsinkelser på fly som skal derfra, sier Jonny Andersen, lufthavnssjef på Tromsø lufthavn.

LES OGSÅ: Tromsø-mann har vært pilot på flyet som styrtet i Sverige (Pluss-sak)

Forventer forsinkelser

Ifølge Andersen kan slike forsinkelser forplante seg.

– Dette kan medføre følge-forsinkelser. Dersom et fly fra Kristiansand, der snøværet er tungt nå, er forsinket ut derfra og skal ende opp i Tromsø, vil forsinkelsen følge flyet hele veien hit, sier han og legger til at man forventer slike forsinkelser utover dagen.

– Dersom værprognosene slår til kommer det nok til å bli en del forsinkelser som følge av dette i ettermiddag. Foreløpig ser det riktignok greit ut.

LES OGSÅ: Widerøe-selskap overtar bakkedivisjonen til SAS

Lurt å sjekke på forhånd

Andersen anbefaler dermed at reisende sjekker ut forholdene på forhånd.

– Det kan være lurt å følge med på hjemmesidene våre om flyet er i rute eller kontakte flyselskapet i forkant, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter