Du grønne glitrende tre, farvel

De fleste setter juletreet utenfor døra når januar ankommer. Denne nabogjengen har derimot en litt mer utradisjonell måte å kvitte seg med treet på.

Konkurranse: Her kaster Øyvind Borch Mo årets juletre. Mo tok andreplassen i konkurransen for voksne med 4,4 m.   Foto: Privat

nyheter

Nabogjengen i Krokstranda byggefelt er sprekere enn de fleste andre og finner stadig på nye ting å gjøre sammen. For å markere at jula er over samlet rundt 25 medlemmer av nabolaget seg på søndag for å konkurrere i juletre-kasting.

– Konseptet var å kaste vårt eget juletre så langt vi kunne i fjæra. Vi delte oss da opp i en barneavdeling og en voksenavdeling, og konkurrerte om det lengste og beste kastet, forteller initiativtaker Atle Vabø.

Latter og konkurranseinstinkt

Under konkurransen ble det kåret en vinner i begge avdelinger og med tanke på at det var grantrær som ble kastet, er resultatene imponerende.

– Av de voksne var det Geir Eivind Steinsland som stakk av med seieren med et kast på 5,2 meter, mens Jørgen Vabø seiret i barneavdelinga med 4,2 meter, sier Vabø og legger til at konkurranseinstinktet var på topp hos både barn og voksne.

– Det var mye fliring og konkurranseinstinktet våknet hos alle for selv en så liten ting som et juletre.

LES OGSÅ: Avsluttet året med en ny, kald tradisjon

– Vi finner på mye tøys

I år var første gang nabolaget arrangerte dette, og ifølge Vabø er slike arrangementer en utmerket anledning til å være sosial.

– Vi finner på mye tøys her i byggefeltet, og etter at vinnerne var kåret samlet vi juletrærne og lagde et svært bål av disse og kokte kaffe og kakao. Det var rett og slett et tiltak for å få oss selv og ungene ut, møte naboene og ikke minst er det en god unnskyldning for å kvitte seg med juletreet, sier han.

LES OGSÅ: Er juletreet farlig?

Sosialt aspekt

Vabø synes det er viktig å knytte sosiale bånd innad i nabolaget.

– Vi er nok ganske alene i Norge om akkurat dette konseptet, men det er jo samlende og en unnskyldning for å komme seg ut for litt frisk luft. Vi er allerede en aktiv gjeng og jeg synes det er kjempeviktig å ha det sosialt og bli kjent med naboene. Også er det jo fint for folk som nettopp har flyttet hit, sier han og legger til at man generelt er for dårlig til å arrangere slike ting.

– Dette er absolutt noe som er i manko og da jeg la ut arrangementet på Facebook var det mange som var småmisunnelige. Det var heller ikke vanskelig å få folk med. Man er kanskje litt for dårlig til å gjøre ting i lag. Særlig på vinteren glemmes dette bort.