Han er eneste deltaker på Sandefjord-selskapet Vancowills kurs og får således mer enn god oppfølging fra instruktør Lars Buer Angvik. Ripman er grunnborer og jobber for Multiconsult på båten Borecat som for tiden ligger nede ved Stadt. Han har bakgrunn som bilmekaniker, men i jobben som grunnborer trenger han videreutdanning blant annet som kranfører.

– Jeg har det som plommen i egget på kurset, sier Ripman med et smil.

Videreutdanning

– Da jeg straks reiser ut igjen følte jeg det var viktig å få gjennomført et slikt kurs da jeg jobber en del med kranen om bord. Takket være Vancowill får jeg nå det, sier Ripman til iTromsø.

Som en av to Vancowills to reisende instruktører, er Angvik vant til å slenge seg rundt og reise på kort varsel. Nå er det imidlertid avklart at han skal være i Tromsø en gang i måneden. Da blir han å gjennomføre kurs fra Vancowills kurskatalog i samarbeid med Tromsø trafikkopplæring hvor han blir å holde hus.

– Det var naturlig å innlede et samarbeid med dem da vi kan utfylle hverandre på kurstilbud. Vi har fått til en ryddig og fin avtale med dem, forklarer Angvik.

Tungt arbeid

Selv om man ikke kan høre det på østlandsdialekten hans, regner Angvik seg som nordlending. Han er i hvert fall født lenger nord enn de fleste som kaller seg det, nemlig i Longyearbyen. Han har også vært mye i Tromsø.

– Jeg regner Tromsø som min tredje hjemby, sier han.

Nå reiser han land og strand rundt for å bygge opp selskapet hvor han har jobbet siden desember 2014.

– Det er fryktelig mye arbeid å bygge opp et merkenavn, men jeg mener jo selv at vi har mange gode kurs å tilby.

Fleksibilitet

Vancowill er en sertifisert opplæringsvirksomhet som retter seg mot flere industrinæringer. Angvik mener selskapet som også har avdelinger i Trondheim og Bergen, sin store styrke ligger i fleksibiliteten.

– Dette kurset kom i stand i løpet av kun kort tid og jeg reiste da til Tromsø med bare tre dagers varsel, forklarer han.

Noe som denne gang kom Ripman til gode.

– Jeg bestilte kurset på nett, noe som gikk enkelt og greit. Også får jeg jo gjennomført kurset når jeg selv vil, smiler han.

– Det er meningen det. Vi skal være enkle å forholde oss til, skyter Angvik inn.