Sjekker om akvariet holder vann

I går bisto Brann og redning med å fylle opp akvariet på Kystens Hus. Det gjøres for å sjekke at det ikke lekker.

TEST: Fyllingen av akvariet blir gjort for å sjekke at skjøtene er tette og at det ikke lekker noen steder.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Havnegata: Akvariet rommer hele 90.000 liter vann. Mandag var Brann- og rednings tankvogn og to brannkonstabler i gang med å fylle opp akvariet.

20.000 liter var allerede fylt opp i bunne, ytterligere 70.000 liter skulle hentes opp fra en vannkum i Havnegata i løpet av mandag ettermiddag.

– Vi fylles opp akvariet og lar det stå med vann i 24 timer. Det er en hydrotest for å sjekke at fugene holder. Det er litt spennende, innrømmer daglig leder Alf-Erik Veipe i Stiftelsen Kystens Hus.

Dansk firma

Med sine vel 90.000 kubikkmeter vann, 18 meters lengde, 2,6 meters bredde og to meter høyt vannspeil, er akvariet på Kystens Hus trolig landsdelens største.

Dersom det vises seg at akvariet er tett, tappes alt vannet ut, det rengjøres og arbeidet med «innredningen» av akvariet kan starte. Et dansk firma er innleid for å støpe dekorasjoner og skulpturer.

Tar fire uker

– De skal lage havbunn med fjell og litt skipsvrak. I tillegg skal det lages belysning. Arbeidet vil ta rundt fire uker, sier Veipe.

Akvariet skal fylles opp med fiskearter fra kysten, som blant annet steinbit, flyndre, kveite, breiflabb og torsk.