Arctic Center fornøyd med rettsavgjørelse

Daglig leder Knut Wilhelmsen i Arctic Center er fornøyd med at kommunen vant fram i skjønnsretten. Det betyr at investorjakten kan begynne.

FORNØYD: Daglig leder Knut Wilhelmsen i Arctic Center kan koste på seg et smil etter avgjørelsen i skjønnsretten.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

– Det var kommunen som var part i saken og vi tar avgjørelsen til etterretning. Vi er fornøyd med resultatet kommunen har oppnådd. Det ble som vi har ment det skulle bli, etter at både Miljøverndepartementet, Fylkesmannen, byrådet og kommunestyret har gitt oss medhold, sier Knut Wilhelmsen.

LES OGSÅ: Har ikke tatt stilling til anke

Stor samfunnsnytte

Wilhelmsen var innkalt som vitne i saken som gikk for skjønnsretten før jul. Da sa han at han ikke tidligere har vært borti et prosjekt hvor samfunnsnytten har vært så godt dokumentert.

– Samfunnsnytten er stor for barn og unge. Dette skal bli et reiselivsprosjekt rettet mot familier, som skal bidra til å gjøre Tromsø til en vinterdestinasjon. Vi har hatt investorene klare tidligere, men ingen vil bruke ressurser før tillatelsene er på plass, sa Wilhelmsen i retten.

LES OGSÅ: Grunneiere må avstå grunn til alpinsenter

Formalitetene på plass

Nå starter nok en gang jakten på investorer til alpinanlegget som har vært planlagt i 35 år. Optimismen er større etter avgjørelsen i skjønnsretten, som slår fast at ekspropriasjonen av tomtegrunn til de to grunneierne som har nektet å avstå grunn er gyldig.

– Investorsøket starter nå. Tidligere har vi to ganger hatt finansiering i orden, men ikke rettighetene. Nå er alle formaliteter på plass, og det er bare rammetillatelsen det står på, sier Knut Wilhelmsen.

LES OGSÅ: Ingen tro på suksess i Håkøybotn