Nå skal Troms styre Nordnorsk Råd

Troms overtar nå styringen av Nordnorsk Råd – arvtakeren etter det nedlagte Landsdelsutvalget.

SAMARBEIDSVILJE: Ifølge Cecilie Myrseth er Nordnorsk Råd mer beslutningsdyktig enn Landsdelsutvalget. – Ikke minst fordi at hele fylkesrådet deltar i arbeidet. 

nyheter

KYSTENS HUS: Nordnorsk Råd ble etablert i fjor og var tenkt å bygges på «branntomta» til Landsdelsutvalget – som ble lagt ned med brask og bram etter at Troms fylke ikke ville være med lenger.

Fram til nå har det vært Nordland fylke som har hatt styringen over rådets arbeid, men fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth, ble formelt rådets nye leder ved årsskiftet.

LES OGSÅ: Fylkesrådet gir halv mill. til Tromsøundersøkelsen

Vil kartlegge

– Vi er ennå i starten av vårt arbeid så vi trenger fortsatt å drive med kartlegging av de ressursene vi har i landsdelen. Derfor har vi i dag invitert representanter for forskjellige kompetansemiljøer som vi har her i Tromsø for å høre mer om hva de arbeider med, sier Myrseth til iTromsø.

Det gamle Landsdelsutvalget ble nedlagt i 2011 – da først og fremst Troms fylke ønsket å ta livet av samarbeidsorganet. Kritikerne mente at LU var så løst sammensatt at det mest var å regne som et supperåd.

LES OGSÅ: Troms fylke har fått sin første økonomiråd

Ikke supperåd

Slik kritikk mener Myrseth ikke er gyldig i dag.

– Vi har en helt annen mulighet til å fatte felles og bindende vedtak i og med at det er samtlige medlemmer i de fylkesrådene i Troms og Nordland, samt den politiske og administrative ledelsen i Finnmark fylkeskommune er medlemmer i rådet.

– Jeg vil si at det er et helt annet samarbeidsklima i landsdelen i dag. Det vil ikke minst vise seg tirsdag når vi skal fronte felles uttalelser om sjømatnæringen og forsvaret.

– Ikke minst er det en sterk vilje til å få til samarbeidet mellom de forskjellige fylkene, sier Myrseth.