Ny lokkeepisode ved Storelva skole

– Vi syns dette er veldig ubehagelig, sier rektoren

Storelva skole.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Ledelsen ved Storelva skole har sendt melding til de foresatte om det som kan være nok en lokkeepisode.

Følgende står i meldingen som er sendt ut:

"Storelva skole har i dag fått melding om en ny lokkemannhendelse. Politiet har vært her og gjort undersøkelser. Vi oppfordrer elevene til fortsatt å gå sammen til og fra skolen for å skape trygghet og ro."

– En av elevene skulle gå hjem fra skolen. Han støtte på en fremmed mann i en bil. Gutten opplevde det som en unaturlig kontakt, sier rektor ved Storelva skole, Grete Ollila til iTromsø.

LES OGSÅ: Ekstra kontroller etter at barn ble forsøkt lokket inn i bil

Ble redd

Gutten, som går på småtrinnet (fra første til fjerde klasse), var på vei hjem fra skolen og hendelsen skal ha funnet sted mellom klokken 15.00 og klokken 16.00.

– Han ble redd etter det som skjedde og han har vanskeligheter for å beskrive personen, utdyper rektoren.

Det er omtrent to uker siden det var en lignende hendelse ved skolen. Også den gang var det en mann som forsøkte å lokke med seg en elev som var på vei hjem fra skolen.

- Ubehagelig

– Vi syns dette er veldig ubehagelig og vi tar det på alvor. Vi er alltid opptatt av sikkerhet og trygghet på skolen. Samtidig er det viktig for oss å skape ro omkring dette. Man skal ikke behøve å være redd, sier rektoren.

Skolen har meldt fra hendelsen til politiet. Ollila forklarer at politiet har vært på skolen og snakket med gutten selv, samt foreldrene.

– Vi anbefaler barna å gå to og to hjem etter skolen, eller at de går sammen med flere, sier rektoren.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Rune Nilsen, bekrefter at de har fått melding om hendelsen. Han opplyser at de jobber videre med det gutten har forklart til dem.