Det skriver Posten i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det var natt til fredag 8. januar at det svenskregistrert postflyet av typen Canadair CRJ200 styrtet på veien fra Oslo Lufthavn til Tromsø.

Pakker og brev

Postflyet fraktet pakker og brev fra Østlandet til Nord-Norge. Redningsmannskapene gjorde en betydelig innsats med å samle post på havaristedet. 15 søppelsekker med post ble samlet inn av redningsmannskapene på havaristedet. Postsekkene ble da fraktet til Oslo og vurdert videresendt.

- Posten som ble funnet, er i en slik forfatning at den ikke er egnet for fremsending. Posten Norge har derfor avgjort at den innsamlede posten destrueres, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge.

4,5 tonn post

Avgjørelsen er tatt i samråd med Norsk kommunikasjonsmyndighet (Nkom), som har gitt Posten Norge et enkeltvedtak i sakens anledning.

Om bord i flyet var det 4,5 tonn post som skulle til Tromsø, for videre distribusjon til Nord-Norge og Svalbard. All post om bord er tapt.

I pressemeldingen skriver Posten at deres kundeservice har vært i kontakt med avsendere av ekspresspakkene som var i flyet, men det er ikke sporing på A-posten. Dermed må avsendere/mottakere ta kontakt med hverandre dersom de antar at deres brev var om bord.