Troms har lavest ledighet i landet

2.046 personer i Tromsø var arbeidsledige ved utgangen av januar. Den nasjonale uroen på arbeidsmarkedet ser ikke ut til å ha rammet Troms.

MARGINAL ØKNING: I Tromsø kommune er det 921 arbeidsledige per januar, noe som utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Troms fylke har dermed lavest ledighet i hele landet sammen med Oppland. Den nasjonale arbeidsledigheten er ved utgangen av januar på 3,4 prosent, opplyser Nav Troms.

Liten økning

Det er fremdeles lav ledighet og god tilgang på ledige stillinger i Troms, og den nasjonale uroen på arbeidsmarkedet ser derfor så langt ikke ut til å ha rammet Troms.

– Vi registrerer en liten ledighetsøkning fra desember til januar, men dette er helt normale og forventede årstidsvariasjoner, uttaler Svein Rudaa, fylkesdirektør i NAV i Troms, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fra student til arbeidsledig

921 ledige i Tromsø

I Tromsø kommune er det 921 arbeidsledige per januar, noe som utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

– Det er 24 flere personer enn på samme tid i fjor. Altså tre prosent flere, og det er ganske marginalt. Vi er heldige i nord fordi arbeidsmarkedet er ganske stabilt her, sier Solveig Jacobsen, informasjonssjef i Nav Troms, til iTromsø.

Vekst i Sør-Troms

Ifølge Nav opplevde Sør-Troms stor vekst i bygg- og anleggsbransjen og industrien gjennom hele 2015. Veksten er nå i ferd med å stabilisere seg, med litt flere ledige i disse yrkesgruppene.

Samme tendens har vist seg i bank- og finansbransjen, med en del styrt nedbemanning. I Harstad-området og resten av fylket har antall ledige stillinger økt jevnt i 2015, opplyser Nav Troms.

LES OGSÅ: NHO-program skaffet Habtem (36) jobb

Økning blant de yngste

Til tross for at den totale ledigheten er svært lav i fylket, ser Nav en økning i arbeidsledigheten blant de aller yngste.

– Det bekymrer oss når ungdom under 20 år blir gående ledige, uten skole eller jobb å gå til. Arbeidsmarkedet er svært vanskelig å komme inn på dersom du verken har utdanning eller erfaring å vise til, sier Stein Rudaa.

Av kommunene i Troms har Bardu, Ibestad og Storfjord lavest ledighet (alle 1,4 %), etterfulgt av Målselv (1,7 %) og Tranøy (1,8 %). Høyest ledighet har Kåfjord (5,2 %), Lavangen (4,0 %) og Kvænangen (3,4 %).

LES OGSÅ: - Drømmen er ei fremtid i Norge (krever innlogging)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter