Myrseth møtte kronprinsparet

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) er en av omtrent 60 unge, norske ledere som ble invitert til Skaugum onsdag. Av 60 inviterte, var hun imidlertid en av kun fire fra Nord-Norge.

RELEKTERER Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (31) (bakerst til venstre) var en av få nordnorske representanter.  Foto: Privat

LEDERE Rundt 60 unge ledere fra hele landet ble onsdag invitert hjem til kronprinsparet på Skaugum.  Foto: Privat

nyheter

For femte år på rad ble unge, lovende ledere fra hele landet invitert hjem til kronprinsparet på Skaugum. Arrangementet har fått navnet «Vismennenes dag», og blant de vise var fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (31).

– Det har vært utrolig artig å få reflektert sammen med kronprinsen om mulighetene og ressursene i landsdelen vår, sier hun, onsdag ettermiddag.

Ifølge Myrseth var hun en av få politikere til stede på kronprinsparets gård.

– Det var omtrent 60 næringslivsledere og organisasjonsledere fra hele landet. Sammen har vi snakket om hva det vil si å være en leder. Det handler om hvilke visjoner man har, og hvordan man kan lede godt ut fra dem. For meg som politiker er nok ikke visjonene et problem. Det var kanskje litt vanskeligere for næringslivsfolket, sier hun og ler.

LES OGSÅ: Nå skal Troms styre Nordnorsk Råd

Få fra Nord-Norge

Fylkesrådslederen forteller at for henne var det viktig å få snakket om Nord-Norge.

– Det handler om å holde fokus på målet og det som ligger lenger fram i tid. Hvor skal Nord-Norge gå? Jeg tror vi kan bli ledende i Norge. Ifølge Sparebankens konjunkturbarometer flytter økonomien seg nordover. Da må vi gripe mulighetene det gir og få økt sysselsettingen og skape flere arbeidsplasser, sier hun.

– Var det mange deltakere fra Nord-Norge?

– Nei, inkludert meg var vi vel rundt fire.

– Av 60?

– Ja. Hva bakgrunnen for det er, vet jeg ikke, svarer Myrseth.

iTromsø forsøkte onsdag kveld å få et svar fra kronprinsparet på hvorfor Nord-Norge var underrepresentert på samlingen, men fikk beskjed om at Slottet ikke ville kunne svare på henvendelsen før i morgen.

– Godt initiativ

Selv om det ikke var mange nordnorske ledere til stede, mener Myrseth kronprinsparets initiativ er godt.

– Det er fint at de er såpass moderne og oppdaterte, og at man tenker fremover og bruker tid på dem som er ung. Og de gjør det på en veldig uformell og fin måte, sier hun

Kronprins Haakon har tidligere blitt kritisert for å blande seg for mye inn i politikk og samfunnsliv, blant annet i forbindelse med hans ledersamling i Tromsø i 2014. Hva tenker du om det?

– Kritikk vil det alltid være. Men når det kommer til å bruke tid og lytte til de som skal drive ting fremover, så synes jeg man må se verdien i akkurat det. Det er bra at vi har et såpass moderne og oppdatert kronprinspar.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter