Slik fikk de norsk drømmeferie gratis

Denne Tromsøfamilien er én av fem testfamilier som i løpet av 2016 skal vurdere Turistforeningens tilbud for barnefamilier.

Testfamilie: Fredrik og Ingrid Aunegård og sønnene Leonard og Sivert, skal sammen med fire andre familier bedømme Turistforeningas tilbud for barnefamilier. FOTO: Privat 

nyheter

Den Norske Turistforening og Troms Turlag har satt seg selv under lupen ved å engasjere fem testfamilier som i løpet av 2016 skal prøve ut og evaluere hvor familievennlig de opplever at Den Norske Turistforenings (DNT) tilbud er. Familien Aunegård fra Tromø er én av disse, og hadde sitt første oppdrag på søndag i forbindelse med Kom deg ut-dagen.

– Vi skal i løpet av året prøve ut tilbudet DNT har til barnefamilier. Hensikten med dette er nok litt å vise fram tilbudet de har og synliggjøre at de har et veldig bra tilbud for barnefamilier, samt at vi skal komme med tilbakemeldinger om hva som kan forbedres, forteller Fredrik Aunegård (33).

LES OGSÅ: Lover fortsatt friluftssatsing:

Fra Trollheimen til gårdsferie

Familien består av Fredrik (33), Ingrid (30), Leonard (5) og Sivert (3). I løpet av året skal de blant annet på gårdsferie i Østfold og på hyttetur i Trollheimen.

– Vi har fått en plan fra DNT om hva vi skal gjøre, og da skal vi feire påske på en bemannet hytte i Trollheimen, vi skal på tur til en ubemannet hytte i Bodø og vi skal være med på en gårdshelg på Østlandet. I tillegg skal vi være med på tre arrangementer med Troms Turlag, forteller Aunegård.

Familiens første oppdrag var allerede denne søndagen i forbindelse med Kom deg ut-dagen som arrangeres av Barnas Turlag.

– Kom deg ut-dagen arrangeres over hele landet, og søndag var vi med Barnas Turlag Senja på Silsand. Her hadde de laget til med bålgrop, skihopp og skikkelig påskestemning ved Trollvannet, sier Aunegård, og legger til at førsteinntrykket av tilbudet så langt er bra.

– Vi stortrivdes i dag og fikk virkelig koset oss. I tillegg var jo været helt fantastisk.

Les også: Leder nytt snøskredsenter

Vant blant 150 søkere

Familien, sammen med to familier fra Oslo, en fra Kristiansand, og en fra Bergen, ble valgt ut blant over 150 søkere.

– DNT hadde opprettet en nettside der vi sendte inn søknad og video av oss selv der vi beskrev hvorfor vi ville være med. Vi ble utrolig glade da vi fikk beskjed om at vi hadde blitt valgt, forteller Aunegård.

Til daglig forsøker familien å være så aktive og så mye ute de kan.

– Vi er ganske flinke til å ta spontane turer i nærområdet og vi merker at guttene blir rastløse hvis vi er for mye inne. Vi bruker derfor Gutta på Skauen mye og drar ofte til Charlottenlund, sier familiefaren.

LES KOMMENTAREN: "Vi som vil ha alt gratis"

Opprettet blogg

I løpet av året skal familien også dokumentere sine turer og det de opplever.

– Vi har fått en terning som vi skal bruke og vise fram. Ellers har vi opprettet en blogg, samt at det er en egen side på Facebook for alle testfamiliene der vi skal legge ut statuser, bilder og filmklipp av det vi er med på, sier Aunegård.

Bloggen kan besøkes på www.smaaogstore.com