Nektet å stoppe for politiet – nå må han i fengsel

En mann i begynnelsen av 30-årene sto ved Nord-Troms tingrett tiltalt for flere overtredelser av veitrafikkloven. Ved to anledninger kjørte han en personbil, men unnlot å stanse for politiet da de ga tegn til det.

  Foto: Knut Jenssen

nyheter

Ifølge vitneforklaringen til en politibetjent oppdaget de ved den ene anledningen en bil som de fattet interesse for. Da politiet økte farten for å stoppe bilen, tok den brått opp en vei og akselererte. Til tross for at politiet blinket med lysene og hadde blålysene på, stoppet han ikke. Det var først da han kom til noe veiarbeid som sperret veien at han stoppet. Tiltalte forklarte at han ikke var klar over politiet hadde fulgt etter for å stoppe ham.

Den andre gangen han ikke stoppet for politiet var i en trafikkontroll på Stakkevollvegen.

I tillegg til disse to hendelsene, dømmes han for to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand, fire tilfeller av kjøring uten førerkort, ett tilfelle av heleri og ett tilfelle av besittelse av narkotika. Retten finner det passende å sette straffen til fengsel i 35 dager. Han må også betale en bot på 10.000 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter