Tromsø kommune utvider barnehageopptaket

En fornøyd Brage Larsen Sollund forteller at Tromsø kommune kommer til å utvide barnehageopptaket fra 1. september til 1. november.

Fornøyd: Byråd for utdanning, Brage Larsen Sollund stiller seg bak det nye forslaget til regjeringa om utvidet opptak til barnehager. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Regjeringen har sendt ut et forslag på høring om å utvide opptaket til barnehager med to måneder. Byrådet likte forslaget så godt at de gjennomfører det med en gang.

Roser regjeringen

Byråd for utdanning, Brage Larsen Sollund, roser regjeringen.

– Regjeringen sitt forslag om å utvide opptaket med to måneder mener vi er et veldig godt forslag. Men istedenfor å vente til høringsfristen er ute og saken er behandlet på Stortinget så fikser vi biffen med en gang.

– Sier du at dere er mer effektiv enn regjeringa?

– Nei, det går nok raskere å gjøre omstillinger i en kommune, enn i hele landet, sier Sollund.

Les også: Regjeringen vil ha norskkrav for barnehageansatte

Et steg i riktig retning

– I dag er du kun garantert barnehageplass om barnet ditt er født før 1. september året før. Regjeringens forslag er et godt steg i riktig retning. På sikt håper vi på full barnehagedekning for alle som er ett år, sier byråden.

– Hvor mye vil dette koste å gjennomføre?

– Det kommer ikke til å koste Tromsø så veldig mye, siden vi allerede har ganske god kapasitet. Men det er en trygghet for foreldre å vite at barna er garantert en plass i barnehagen. Samtidig koster det nok mye mer for samfunnet om foreldre skal gå hjemme med barna sine når de er gammel nok til å gå i barnehagen, sier Sollund.

Les også: Slik skal denne bamsen hjelpe brannvesenet

Nybakte og vordende foreldre med september- og oktober-babyer kan puste lettet ut.

– Den nye ordninga kommer å gjelde fra det kommende opptaket, så lenger man husker å søke, formaner Sollund.