Sykt morsom Pingvinrevy

Årets Pingvinrevy er den morsomste på flere år.

5

#kildentiletsykereliv

Pingvinrevyen 2016

nyheter

Klarer man å holde koken og trykket opp i en revy som varer i over to spilletimer pluss pause? Gjengen bak årets Pingvinrevy på UNN klarer det - nesten.

24 nummer som spenner mellom et vell av ytterpunkter gjør at årets forestilling har noe for enhver smak, og både elskere av klassisk slapstikk-humor, tempofylte verbale sleivspark, og intelligente og spennende musikkinnslag får sitt.

Jeg har vært på en rekke Pingvinrevyer opp gjennom årene, og det som til tider har hemmet opplevelsen har vært den tydelige "indremedisinske" uniformen revyen har hatt. Det har handlet om UNN og RiTØ - punktum.

Bredt spekter av temaer

I år har imidlertid revygjengen løftet blikket ut av sykehuskorridorene og sparker i alle retninger i tematikken. Tromsø kommunes miljøpolitikk, trafikksituasjonen i byen, flyvertinner hos Norwegian og asylkrisen - bare for å nevne noen - er temaer som blir belyst med både godt skuespilleri og gode tekster.

Musikalsk er det også på høyt nivå - og et tett og fett komp fra gode musikere gir nødvendig støtte til aktørene på scenen (som til tider trenger all tone-hjelp de kan få...)

Selvfølgelig er vi innom sykehuset i Breivika også, skulle blott bare mangle, og både diktatoriske direktører, flytte- og ombygningskaos og håndhygiene! blir viet oppmerksomhet - med både sort humor, klarsyn og brodd. Selv om sykehusledelsen på første benk lo seg lørvete så tror jeg nok at de gjorde seg en tanke eller to i sitt stille sinn...

Mange høydepunkter

Ikke alle nummer var like to the point, men "transportetappene" var forbausende få i et så omfattende revymateriale. Det var vel tre-fire sketsjer som kunne ha blitt luket ut eller blitt gjort kortere for å holde tempoet gjennom begge aktene.

Forestillingens høydepunkter var på den andre siden forbausende mange. Om jeg er nødt til å trekke fram tre av dem så er Mariann Lødemel og Tor-Ivar Vestgårds "Klinikk i butikk", "strippe-showet" med tittelen "Kjipendeils" og det krasse innblikket i sykehusets styre og stell i "Ordinært krisemøte" revynummer av veldig høyt nivå.

Anbefalingsverdig!

Spesielt det førstnevnte fikk publikum til å gispe av latter - og man ser veldig godt at de to skuespillerne er svært erfarne og scenevante.

Oppsummeringsvis kan vi derfor konkludere med at årets Pingvinrevy holder høyt nivå, at man klarer å inkludere også ikke-sykehusansatte og at man har laget en forestilling som absolutt er anbefalingsverdig. Men sett av tid, med pause så er forestillingen godt over 2,5 timer lang.