Høyre avviser å flytte badeland til sentrum

Høyre mener at det er helt urealistisk å bygge et badeland i sentrum.

TROMSØBADET: Templarheimen er det eneste realistisk lokaliseringsalternativet for et folkebad, mener Høyre. Ill: Asplan Viak 

OPPGITT: Høyres Tormod Ingebrigtsen er oppgitt over at det er kommet innsigelser mot Templarheimen like før reguleringsplanen for området skal godkjennes. Foto: Tromsø Høyre 

BADEGUTTER: Jens Johan Hjort (til venstre) og Øyvind Hilmarsen lot seg avbilde i hvert sitt badekar – overvåket av «bademester» Tore H. Hansen – da de i 2011 presenterte planene for et nytt badeland.  Foto: ESKIL WIE

nyheter

– Det er helt utenkelig å flytte det planlagte Tromsøbadet til sentrum, sier Høyres idrettspolitiske talsperson i Tromsø, Tormod Ingebrigtsen.

Han mener at Templarheimen er det eneste realistiske og ønskelige lokaliseringsstedet for et nytt folkebad med 50-metersbasseng.

– Det er der Tromsø kommune har tilgjengelig tomt, og det er der vi ønsker å samle idretten. Det er også plass for videre utvikling i området, og vi har mulighet til å skape et kraftsentrum for Tromsø-idretten på sikt, sier han.

LES OGSÅ: Byrådet kritisk til sen saksbehandling

Dyr løsning

Ifølge ham vil både tomteproblematikk og økonomi gjøre et sentrumsalternativ umulig å lande.

– Det finnes ikke kommunale tomter i sentrum som vi kan bruke. Hvis vi er nødt til å kjøpe privat tomt, vil det bli veldig dyrt for kommunen, noe som er helt unødvendig når vi har store arealer tilgjengelig på Templarheimen.

Han er oppbrakt over at det i tolvte time er kommet innspill fra administrasjonen i kommunen som risikerer å torpedere hele Templarheimen-prosjektet.

LES DEBATTINLEGGET: En ny omkamp i omkampenes by

Intet nytt

– Det er ikke kommet noen nye argumenter mot å etablere seg der, og jeg håper at dette ikke fører til mer trenering av prosjektet. Vi har allerede brukt for mye tid og penger på å prosjekteringen, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Det var i sin tid Høyre som lanserte planene om et folkebad på Templarheimen.

I forbindelse med valgkampen i 2011 ble sågar ordførerkandidat Jens Johan Hjort og byrådslederkandidat Øyvind Hilmarsen plassert i hvert sitt badekar på en av grusbanene på Templarheimen.

LES OGSÅ: Idretten krever at badet bygges på Templarheimen

Kostbar omkamp

Ingebrigtsen mener at det å så tvil om Templarheimens plassering er å ødelegge et prosjekt som i sin tid hadde et bredt politisk flertall bak seg.

– Det ville bli som å starte helt på nytt igjen. Det er et veldig stort prosjekt som ville kreve enormt mye ressurser for å restarte, sier han.