Skal sette farge på sentrum med Design Weekend

Interiørdesignkjeden Kiil og Clarion The Edge skal ønske våren velkommen med mote, bil og møbeldesign under Tromsø Design Weekend.

ARRANGERER SALGSMESSE: Første helga i april skal The Edge fylles opp av design-godbiter. Fra venstre: Direktør Frank Kiil, daglig leder Haakon Bredrup i Kiil, Kine Konst og David Carlander ved Clarion The Edge, Elin Wintervold, Mona Abelsen og innehaver av Drømmedama, Monica Håkonsen. 

nyheter

Den første helgen i april arrangerer Kiil salgsmessen Design Weekend i samarbeid med Clarion Hotel The Edge.

Arrangementet, som varer fra fredag til søndag 1.–3. april, tar sikte på å stille ut både møbeldesign, moteklær i storsalen, sammen med sportsbiler både inne og utenfor hotellet.

– Vi stiller ut over 20 av de ypperste møbelprodusentene i Skandinavia, det blir utstilling av både klær, vesker, smykker og sko fra M. A. S, Drømmedama og Wintervold. Vi skal også stille ut syv stilige biler fra Porsche som kan både sees og prøvekjøres. Så det skal være noe for alle her, sier direktør Frank Kiil.

LES OGSÅ: Haakon (20) blir daglig leder på Kiil

Gratis for alle

Kiil viser til at de opplever en stadig voksende interesse for livsstil og mote, og flere av samarbeidsaktørene i Tromsø ønsker å skape aktivitet i sentrum.

– Hvis vi får over 2.000 besøkende så er vi fornøyde. Det blir stands i storsalen gjennom hele helgen, og lørdag blir det i tillegg moteoppvisning, sier direktøren og legger til at arrangementet er gratis for alle.

– Det er viktig at det skjer noe i sentrum og at Tromsø er noe man snakker om. Vi er stolte av sentrum og skal jobbe for å fortsatt ha et levende sentrum. En salgsmesse som dette har man aldri før gjort i så stor skala i Nord-Norge. Som turistby og handelsby må vi vise at det ikke bare er i andre store byer det skjer, så nå tar vi affære og prøver oss, forteller Kiil.

LES OGSÅ: Starter opp ny motebutikk

– Dette arrangementet har en profil som passer oss veldig godt. Det er flott at noen kommer og drar oss i gang, sier Mona Abelsen, innehaver av klesbutikken M.A.S. (Mona Abelsen Store) i sentrum.

Auksjoneres bort

Ifølge Kiil legges det opp til salgsmesse og feststemning både fredag, lørdag og søndag den aktuelle helgen.

– Fredag blir det fokus på bil og de stilige sportsbilene vi skal stille ut i tillegg til møblene. Det hadde også vært veldig gøy hvis vi fikk det til slik at alle som har en kul bil, eller en bil de er glad i, kunne vært med i en parade hvor vi kjører gjennom gågata i sentrum. Men det må vi først få godkjent av kommunen, sier Frank Kiil.

LES OGSÅ: iTromsø viser den lokale UKM-finalen live

Han utfordrer også ni personer i Tromsø til å dekorere hver sin modul fra møbelprodusenten Montana. De skal auksjoneres bort og pengene gis til et godt formål.

– Det blir mote, bil og møbel i skjønn forening, sammen med party og god mat, legger han til.

David Carlander kan tilføye at Clarion The Edge legger opp til buffé med smartfood til lunsj, treretters middag på kveldstid og underholdning fredag og lørdag.