Nå nærmer Tromsø seg et samisk hus

Troms fylkeskommune bevilger nå 500.000 kroner til å utrede en etablering av et samisk hus i Tromsø.

PENGER: Fylkeskommunen, her ved fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap), har bevilget 500.000 kroner til samisk hus-prosjektet. Foto: Trond Tomassen  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Tidligere har både Sametinget og Sparebankens Kulturnæringsstiftelse bidratt med 300.000 kroner hver til utredningen.

- Vi gjør dette for å komme i gang, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap).

- Det å få på plass et samisk hus i Tromsø er viktig. Vi har en stor samisk befolkning i Tromsø, og ved å legge til rette for utredningen vil man få oversikt over hvordan vi skal få dette til. Det har ikke bare vært enkle år når det gjelder å diskutere samiske saker i Tromsø, men samiske spørsmål er viktig, ikke bare i Tromsø, men i hele landsdelen. Det er fint å kunne bidra til å legge til rette for dette som et samlingspunkt i landsdelen.

Les også: Gir ikke opp håpet om et samisk hus.

Samlingssted

Myrseth understreker at huset skal være et samlingssted for kultur og utvikling generelt – og ikke kun et samlingssted for den samiske befolkningen.

- Det er vanskelig å si når et samisk hus kan stå ferdig, men vi håper det blir så fort som mulig, sier Myrseth.

Hun kan ikke på nåværende tidspunkt si om fylkeskommunen kan støtte opp økonomisk om et samisk hus i fremtiden.

Det er Provekst som holder i prosjektet med et samisk hus.

Les også: - En hån mot vår kulturarv.

- Viktig signal

Prosjektleder Gunn Bårdsen mener pengebevilgningen betyr veldig mye.

- Det er et stort beløp og et godt signal fra fylkeskommunen om at dette er et betimelig prosjekt. Kommunen er også inne på finansieringssiden. Til sammen har vi nå fått 1,2 millioner, og det er kjempebra, sier hun.

Bårdsen anslår at forprosjektet vil vare ut 2016.

- En del av kommunens bidrag er at vi har fått tildelt kontorplass på rådhuset til arbeidet. Det er et veldig godt signal fra kommunen! Jeg vil berømme det nye byrådet som har fått med i samarbeidsavtalen at de vil bygge samisk hus, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter