Arvid Hanssens hylles på kvinnedagen

På bakgrunn av Arvid Hanssens sterke feminisme vises forestllingen «Han Arvid og livet» på Verdensteatret på kvinnedagen 8. mars.
nyheter

Forestillingen er et samarbeid mellom visekunstner Trine Strand og Arne Ivar Hanssen, som er daglig leder for Arvid Hanssen dokumentasjonssenter i Dyrøy.

Det er på bakgrunn av forfatter Arvid Hanssens mange sterke kvinneskikkelser og fortellinger at nettopp denne forestillingen vises.

– Han var en moderat feminist. Gjennom oppveksten på 30-tallet hadde han møtt mange nok sterke kvinneskikkelser til å vite hvem som hadde berget hus og heim mens kallene var på fiske. Det var en respekt og ikke minst anerkjennelse av deres innsats som han tok med seg videre i forfatterskapet, sier Arne Ivar Hanssen i en pressemelding.

Sterke kvinner

For ungdomsboken Randi til ros fra 1976 fra fikk Arvid Hanssen en av sine første litterære priser i en ungdomsbok med ei jente som hovedperson. I forestillingen «Han Arvid og livet «presenteres Arvid Hanssen gjennom sang, fortelling og bilder i forestillingen.

– En ære

Trine Strand har jobbet mye med Arvid Hansens tekster, mens Arne Ivar Hanssen vil være fortelleren i forestillingen.

– For meg er det en ære å få være med å dele kulturskatter av Arvid Hanssen. Og ekstra stas å få lov å fremheve hans verk på selve kvinnedagen. Arvid Hanssen var ikke redd for å bane vei – også for oss kvinner – , og sette lys på likestilling, sier Trine Strand.