Aldri før har så mange reist til og fra Tromsø lufthavn i februar

Flytrafikken til og fra Tromsø i februar var rekordstor.

FLERE PASSASJERER: Aldri før har så mange passasjerer reist til og fra flyplassen i februar. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

Allerede i januar merket flyplassen at flytrafikken hadde en enorm vekst, og i årets andre måned fortsetter trenden. Hele 171.569 passasjerer reiste til og fra flyplassen i februar. Samme måned i fjor var det 150.615 passasjerer.

Færre til utlandet

Til tross for en økning i antall reisende, er det færre som reiser til utlandet fra Tromsø. Utenlandstrafikken hadde en tilbakegang på 12 prosent i februar. Det er London, Stockholm og Gran Canaria flest reiser til.

Les også: Tromsø lufthavn må nedbemanne

Formidabel økning

– Vintersesongen har vært helt formidabel, sier Ivar Helsing Schrøen, kommersiell sjef på Tromsø lufthavn Langnes.

Flyplassen merker helt tydelig at Tromsø er en stor vinterdestinasjon.

– Det tror jeg hele byen merker, sier han.

Bedre kapasitet

Flyplassen er nå i sluttfasen av planen for å utvikle flyplassen. I april vil de presentere den i et folkemøte. Planen er delt inn i tre faser og strekker seg fra 2016 til 2021, 2021 til 2031 og 2031 til 41.

Les reportasjen fra 2014 om flyplassen som fylte 50 år!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter