I fjor sto arrangementet i vinens tegn. I år har jeg inngått et samarbeid med Mack – noe som gjør at vårt lokale bryggeri og ti andre også vil delta. Alt skal foregå i Mack-kvartalet hvor vi skiller brygg fra vin og i tillegg lager grillparty i bryggerigården.

Knapp måned

Vidar Pedersen er kjent for å stå bak drikkebloggen Godt Drikke. Etter suksessen i fjor, har han som mål at rundt 500 personer kommer innenfor dørene 8. og 9. april.

– Jeg har avtale med 15 vinimportører og 11 bryggeri – de fleste mikrobryggeri. Når vi utvider konseptet i år, er det fordi øl er i vinden som aldri før. De mange mikroutgavene og alle hjemmebryggerne, gjør at langt flere har fått øynene opp for «en kald halv en», sier Pedersen.

Todelt

Årets festival vil bli todelt. Første dag er forbeholdt hotell- og restaurantbransjen, mens dag to blir åpen for alle andre.

– Også denne gang satser vi på flere såkalte winemakers dinner som skal foregå på de beste restaurantene i sentrum. Her blir mat skreddersydd til ulike viner. I tillegg arrangerer vi bryggerimesterens middag og lunsj.

400 viner

Vidar Pedersen regner med at deltakerne får muligheten til å smake rundt 400 ulike viner fra hele verden. Hvor mange øltyper bryggeriene vil stille med, er ennå ikke avklart.

– Også denne gang blir det vintog med totalt seks stopp underveis, sier Pedersen.