De siste dagene har man på Kiwi, Coop og Rema 1000 kunnet kjøpe smågodt til 2,90 kroner per hektogram. Dette har fått tromsøværinger til å gå mann av huse, og butikkene kan melde om salg av flere tonn på få dager.

Les også: Tromsøfolk hamstrer tonnevis med smågodt (bak betalingsmur)

Maria Arlén Larsen driver livsstilsbyrået Arlén og er lege og PhD-kandidat med spesialkompetanse på kosthold og fedme. Hun fortviler over sukkerfesten som preger landet for tiden.

– Det er veldig drøyt. Man sparer kanskje litt penger på å handle på tilbud, men man taper på helsa, sier Larsen.

Les også: Sjekk hvor mye du må trene for å forbrenne en skål med smågodt

Kjøpepress

Hun tror det kan være vanskelig for foreldre å forholde seg til priskrigen, som har fått mye oppmerksomhet den siste uka.

– Det er nok blitt et stort kjøpepress for foreldre, der barna kommer hjem og forteller hvor mye vennene har fått. I tillegg får man jo voldsomt mye godteri for pengene. Sender man barna på butikken med 30 kroner kan de få med seg et kilo godteri, noe som er altfor mye sukker for en barnekropp, forteller Larsen.

Les også: Nå kan du hamstre rekordbillig smågodt

Må ta grep

Til tross for at godteriet er momsbelagt ønsker hun at det tas grep fra staten for å få slutt på godtehysteriet.

– Det bør nesten være en begrensning på hvor billig godteri kan være. Selv om det er moms på det, er 2,90 altfor lite for så mye sukker. Jeg mener det bør tas grep med tanke på folkehelsa, konstaterer hun.