Jonas, Trond og Hadia skal lytte til nordnorske stemmer

Mandag samles arbeiderpartitoppene i Tromsø for å jobbe med partiprogrammet til stortingsvalget 2017. De inviterer alle som er interessert.

KOMMER: Mandag tar Jonas Gahr Støre med seg Aps topplagf til Tromsø.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Arbeiderpartiets sentralstyre drar i disse tider på Norgesturné for å få innspill til partiprogrammet de skal gå til valg på i 2017. Kommende mandag arrangerer de konferanse i Tromsø.

LEDER ARBEIDET: Hadia Tajik leder arbeidet med Ap sitt nye partiprogram. 

LES OGSÅ: Feminist synes det er supert at kommunalt foretak arrangerer strippeshow

Jonas Gahr Støre, Trond Giske og Hadia Tajik er noen av politikerne som kommer, og sistnevnte leder programprosessen. I tillegg sitter profilerte politikere som byrådsleder Raymond Johansen og stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt i sentralstyret som kommer på besøk.

Ny nordområdepolitikk

Fylkestingsleder Cecilie Myrseth er en av innlederne på konferansen.

– Jeg synes det er helt på sin plass at ledelsen kommer til Tromsø for å få innspill. Skal man snakke om Nord-Norge og nordområdene må man komme til den arktiske hovedstaden, nemlig Tromsø, sier Myrseth.

Myrseth skal snakke om «ny nordområdepolitikk» for Norge.

LOKAL STEMME: Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth skal snakke om nordområdepolitikk.  Foto: Hans Viktor Øye

LES OGSÅ: Foreslås som Aps neste fiskeriminister

– Stegene videre i nordområdepolitikken handler om å utnytte ressursene i landsdelen, og særlig i havet. Vi må også se på samarbeidet med nabolandene i nord og forholdet til Russland med tanke på suverenitet og havutnyttelse, sier Myrseth.

Lytter til folk i nord

– Arbeiderpartiet sentralt er heldig som får så mange flinke folk, til å komme med innspill, sånn som Jan Gunnar Winther som er en verdensledene forsker innenfor sitt felt, sier fylkesrådslederen.

Det vil bli avholdt en paneldebatt med deltakere som direktør i NHO Troms, Christian Chramer, Wenche Jakobsen som er Prorektor ved UiT, Anne Marit Bjørnflaten som er Kommunikasjonsdirektør Hurtigruta og Stein-Gunnar Bondevik, direktør i Innovasjon Norge Troms. De to sistnevnte er tidligere arbeiderpartipolitikere. Debatten ledes av Trond Giske, før en oppsummering av partileder Jonas Gahr Støre.

Konferansen holdes mandag 15.00 til 19.00 på Kystens hus.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter