Hele bygda stiller opp for de etterlatte

Inngangen til den første påskehelga ble veldig stille på Hansnes i Karlsøy kommune, etter at en hel familie ble berørt av dødsulykka på E8 i forrige uke.

  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Ei lita bygd blir naturlig nok preget når man mister et liv i en trafikkulykke og en annen blir alvorlig skadet.

På Hansnes, omtrent 60 kilometer fra Tromsø sentrum, har det vært veldig stille de siste dagene.

– Ulykka berører veldig mange her ute. Venner, familier og skolekamerater, sier Mona Pedersen, som er ordfører i Karlsøy kommune og samboer med broren til mannen i 60-årene som fortsatt ligger på UNN.

Mannen, er ifølge Pedersen, alvorlig skadet, men stabil.

– Det var den siste meldinga vi fikk fra sykehuset.

iTromsø har vært i kontakt med UNN for å verifisere mannens status, men pressekontakt Jan Fredrik Frantzen opplyste søndag ettermiddag at sykehuset kun gir statusoppdateringer i løpet av de første tre døgnene etter ulykken.

Takknemlig for støtten

Den skadde var gift med Hilde Heika (52), som omkom i ulykken onsdag 16. mars.

– Det er ennå veldig stille i bygda. Man tenker på familien til Hilde som har vært aktiv i samfunnet her. Vi er ikke mange her, og alle kjenner alle, sier hun.

Pedersen har vært ofte på besøk hos familien som ble rammet i dagene etter ulykken.

– Telefonen står ikke stille der borte. Det er mye omtanke fra bygda med blomster og sms. De setter pris på at folk viser medfølelse med dem, sier Pedersen, som merker at det er vanskelig å være ordfører i en slik situasjon.

– Men jeg berøres også som privatperson. Det er min samboers bror som ligger ble skadet. Han har også barn og de vil fortsette å ha tøffe dager fremover. Det blir ikke lett.

Begravelsen er satt til Hildes hjembygd i Balsfjord 1. april. Ifølge Pedersen har hun barn der som gjerne ville ha den i Tennes kirke.

Stiller opp med alt

Men dagene går videre for den berørte familien og Pedersen forteller at kommunen gir de etterlatte all mulig støtte.

– De setter stor pris på alt vi gjør. Vi har kriseteam og tjenesteapparat tilgjengelig hele tiden, sier hun og fortsetter:

– Vi tar inn over oss det som har skjedd, så går vi videre.