Ny sesong av «Meglerne»

Tilbake på skjermen som kjip megler

Truls Svendsen er redd han skal bli litt for glad i rollen som kjip eiendomsmegler.

Her er en smakebit fra Sesong 2 av Meglerne.

nyheter

Tromsø/Oslo: Onsdag 30. mars klokken 22.10 på TV 2 er det premiere på sesong to av serien «Meglerne», der Truls Svendsen og Henriette Steenstrup spiller hovedrollene Ken og Jenny.

Svendsen beskriver dem som to triste personer som vil lykkes i livet, men sliter på grunn av udugelighet.

TILBAKE: Truls Svendsen og Henriette Steenstrup er tilbake som Ken og Jenny i serien «Meglerne». Serien har premiere 30. mars. Foto: TV2 

Liker rollen

– Det er ikke en kjempemørk serie, men den har et mørke i seg. Å spille Ken Olsen er deilig. Jeg lager gjerne folkelig og hyggelig TV, men å få spille en kjip fyr er en fin måte å få det ut på, sier Svendsen til iTromsø.

Karakteren Ken er både utro, lyger, og er mest opptatt av penger og status.

– Jeg må passe meg for ikke å bli for glad i rollen. Heldigvis er jeg forskjellig fra ham, sier Svendsen og ler.

I denne sesongen er plottet litt forandret. Ken har nå arvet et begravelsesbyrå fra en far han ikke visste han hadde.

– Vi var meglere i sesong én, og vi er for så vidt det nå også. Men i episode 10 i sesong én flykter jeg fra alt og reiser til Marokko. Så ligger min far plutselig for døden og jeg arver begravelsesbyrået hans, sier Svendsen og legger til:

– Å drive begravelsesbyrå kan fint kombineres med megling, viser det seg.

Les også: Truls Svendsen kåret til årets TV-navn

God match

Han gleder seg over at det ikke ble med bare én sesong for «Meglerne».

– Hadde det bare blitt én sesong hadde det vært litt kjedelig. Det viste seg at flere enn vi trodde så på serien, sier han.

Det tok tre måneder å spille inn sesong to av serien. Svendsen synes det har vært fint å jobbe med Steenstrup.

– Henriette er fantastisk. Man kan ikke legge skjul på at jeg er fersk og hun er erfaren. Jeg kan alltid spørre henne om råd, sier han.

Han forteller at de to komikerne har hatt det mye morsomt sammen.

– Vi er en god match. Hun er en varm og utrolig artig person.

Les også: Truls Svendsen debuterte som rapper på TV

Skuespillerdrømmen

Svendsen er glad han får fortsette og gjøre det han har drømt om – å være skuespiller.

– Jeg håper at jeg kan holde på med dette lenge. Å være programleder er ikke en jobb jeg kan gjøre til jeg er 67. Å være skuespiller kan man alltid gjøre. Men jeg skjønner hvorfor folk utdanner seg til dette. Det er ikke alltid like lett å få rette reaksjoner og følelser fram, påpeker Svendsen.

Han har merket at enkelte savner «den vanlige» Truls.

– De som følger meg er mellom 7 og 90 år gamle. Eldre seere liker ikke dette så godt, og savner den vanlige meg. Det går ikke å krangle på det, men dette er min drøm.

Han synes det er vanskelig å si noe om hvordan serien vil slå an.

– Humordrama er litt annerledes, og jeg tror ikke det blir en megasuksess med tanke på seertall. Serien kan ikke sammenlignes med de andre store programmene, men samtidig er det mange som liker serien og den har sine fans.