Denne Facebook-statusen satte fyr i katteadopsjonene

Flere av kattene som Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø har hatt inne i flere år har nå fått et hjem.

IKKE DET «PERFEKTE» YTRE: Ifølge dyrebeskyttelsen vil de fleste har unge og langhårede katter. Tyra og Torvald er et søskenpar og har vært hos dyrebeskyttelsen siden 2012. Etter fire år skal de endelig adopteres bort. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø 

HAR VENTET I FIRE ÅR: Sofus er ni år gammel. Til tross for et vakkert ytre, så har han ventet på å få sitt eget hjem siden 2012. – Nå har den endelig flyttet til et hyggelig par i Ramfjord, hvor han skal få nyte alderdommen til fulle, sier Foshaug.   Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø

ADOPTERT BORT: Denne katten antas å være mellom tre og fem år. DA den kom til Dyrebeskyttelsen var den full av bittskader. Nå har også denne katten fått et nytt hjem.   Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø

MOR OG KATTUNGE: Nala (7) og kattungen hennes Silja (2) adopteres av familien som har hatt dem i fosterhjem.   Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø

nyheter

iTromsø omtalte tidlig i mars innlegget som Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, postet på Facebook. Innlegget grunnet i en frustrasjon omkring det at flere familier kun ønsket å adoptere kattunger, og ikke de voksne kattene.

Søskenparet

Hun trakk blant annet fram historien om søskenparet Tyra og Torvald som hadde vært hos Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø siden 2012. Foshaug beskrev dem som sosiale og veltilpassede katter, men at de ikke fikk noen respons på dem, ettersom de er godt voksne og korthårede katter.

LES OGSÅ: Nå får Dyrebeskyttelsen utvide kattesenteret

Etter innlegget på Facebook, samt artikkelen til iTromsø, så har stadig flere kontaktet Dyrebeskyttelsen og bedt om å få adoptere eldre katter.

– Enorm respons

– Responsen har vært helt enorm. Vi fikk mange e-poster der folk forklarte at de ønsket katter som ingen andre ville ha. Veldig mange av de gamle kattene har fått besøk, noen er klar til å flytte, mens andre er allerede hentet. Det var til og med noen som ventet på å få kattunger, men som faktisk sa at de heller ville ha en voksen katt, forklarer Foshaug.

LES OGSÅ: Brukte 1,6 millioner på å hjelpe dyr

Nytt hjem

Hun forklarer at 13 godt voksne katter er adoptert bort og to skal få besøk.

Og søskenparet Tyra og Torvald har endelig fått et hjem, etter fire år hos dyrebeskyttelsen.

– Når påsken er over så har vi rundt 80 katter hos oss. Det er ikke ofte at vi har så få. Nå er vi godt rustet til kattungesesongen, sier hun.