Derfor erklærer ikke Venstre mistillit – ennå

Venstre og Jonas Stein var blant dem som sto i spissen under høringen av «skandalepressemeldingen». Likevel er Venstre ikke med i KrF, Høyre og Frps mistillitsforslag mot byrådet.

GRUPPEMØTE: Mandag skal Venstre i gruppemøte og vurdere mistillitsforslaget fra Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet. Jonas Stein (V) forteller at han ikke er overrasket over at det nå blir fremmet mistillit mot det sittende byrådet. 

nyheter

Mandag offentliggjorde Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet at de vil fremme mistillitsforslag under onsdagens kommunestyre. I ytterste konsekvens kan dette bety at byrådet må gå av, men det krever flertall i kommunestyret.

– Kritikkverdig

Bakgrunnen for saken er at byrådet sendte ut ei pressemelding hvor de hevdet at kommunen hadde 100 millioner kroner i overforbruk, og sammenlignet regnskapet med kommunens opprinnelige budsjett for 2015, ikke det reviderte.

16. mars ble det holdt høring omkring den omstridte pressemeldingen, hvor blant annet Jonas Stein (V) sto i spissen. Stein uttalte da at han så på regnskapsblemmen som alvorlig, og at det var svært kritikkverdig at det tok 30 timer fra feilen ble oppdaget til det ble sendt ut en korrigering.

– Visste det ville komme

Til tross for å ha stått i spissen under høringen, så var ikke Venstre representert i mistillitsforslaget fra Frp, H og KrF som ble sendt ut mandag.

– Grunnen til dette er at vi har gruppemøte tirsdag. Vi har rett og slett ikke hatt tid før påsken, sier Stein til iTromsø.

LES OGSÅ: – Grunnlaget deres er syltynt

Han forklarer at han ikke er overrasket over at mistillitsforslaget kom nå.

– Jeg visste det ville komme. Det jeg kan si er at vi vil behandle dette i gruppemøtet tirsdag og vurdere da hvordan vi stiller oss til det, sier han.