Venstre skal stemme for mistillitforslaget

Venstre har bestemt seg for å støtte forslaget om mistillit mot byrådet.

GRUPPEMØTE: Jonas Stein (V) forteller at partiet skal stemme for mistillitsforslaget.  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

Tirsdag kveld hadde Venstre gruppemøte for å avgjøre om de skulle støtte Krf, Frp og Høyres mistillitsforslag i onsdagens gruppemøte.

– Vi har kommet fram til at vi skal støtte forslaget om mistillit. Vi har vært opptatt av å ta det som har skjedd på alvor. Det er såpass alvorlig, og det har svekket tilliten til byrådet, både fra oss og jeg tror også det har svekket tilliten fra befolkningen, sier gruppeleder Jonas Stein.

Ikke akseptabelt

Stein utdyper at årsaken til at også Venstre stiller seg bak mistillitsforslaget, også skyldes byrådets håndtering av saken i etterkant av pressemeldingsskandalen under presentasjonen av regnskapet for 2015.

– Jeg mener også at byrådets håndtering i etterkant av saken har bidratt til at kommunestyret nå må si tydelig fra i at slikt ikke er akseptabelt og at kommunestyret ikke har tillit til byrådet. Etter min mening har spesielt finansbyråd Jens Ingvald Olsen (R) bidratt til at man ikke har fått satt en strek for saken, ved at han har forsøkt å bagatelisere det som faktisk har skjedd.