Får ikke midler

Smak: - En stor skuffelse

Smakfestivalen fikk heller ikke i år støtte fra fylket. Nå fortviler Tromsøs desidert største festival.

POPULÆRT: Smakfestivalen er Tromsøs desidert største festival, om man teller antall besøkende.Foto: Ronald Johansen 

nyheter

TROMSØ: Smakfestivalen, som de siste årene har fyllt hele Storgata med matboder og kulinariske opplevelser, har heller ikke i år fått støtte fra Troms fylke.

Matfestivalen søkte om 200.000 kroner, men fikk avslag på sin søknad.

– Det er absolutt en stor skuffelse for oss. Vi hadde håpet at vi skulle få midlene, ettersom festivalen har tatt på seg en nordnorsk kappe. Vi satser på at vi kan få noen drypp fra de to andre fylkene i nord, sier Petter Markussen, som sitter i styret for Smakfestivalen.

Les også: Disse festivalene kan få tildelt 2,2 mill.

Ingen stopper for festivalen

Markussen avviser at avslaget gir noen demper på årets festival.

– Det er en kamp hvert eneste år for å få festivalen til å gå rundt. Vi jobber også med å ekspandere til både Nordland og Finnmark, og det jobber vi fortsatt med. I Tromsø kommer vi til å kjøre på i samme skala som før, sier Markussen, som forteller at de bare må jobbe videre for å vise at også de fortjener midler fra fylket.

Les også: «Ukultur blant kulturbemidlere»

Må kompensere for små aktører

Han forteller at deler av pengene går til små aktører som må legge ned produksjonen i flere dager for å være med på festivalen.

– I fjor fikk vi penger for å hente inn mindre produsenter. Vi må naturligvis gi dem litt for at de legger ned produksjonen for å være med på festivalen.

– Passer ikke inn

I dag, onsdag, skal fylkesrådet bestemme hvor mye penger som skal bevilges til de ulike festivalene i Troms fylke i år.

Willy Ørnebakk, fylkesråd for helse, kultur og næring, forteller at Smakfestivalen fikk avslag på søknaden sin rett og slett fordi de ikke passer inn i ordningen.

– Dette er en ordning som først og fremst er rettet mot kunst og kultur, mens Smakfestivalen mer er en messe. Det er et kjempeflott tiltak og de har hatt en formidabel utvikling. Ære være dem for det arbeidet de gjør, men i vår ordning for festivalstøtte ramler de utenfor, sier Ørnebakk.