Gikk du fem på? Sjekk ut disse aprilspøkene

Her er et utvalg av årets aprilspøker.
nyheter

På Universitetssykehuset i Nord-Norge sine Facebook-sider kan du fredag lese om en gladnyhet til alle gravide og vordende besteforeldre.

Fra og med i dag kan du nemlig – for den nette sum av 1750 kroner – sikre deg videoopptak eller direktesending av hele fødselen på UNN Tromsø. «Dermed kan også de som ikke kan være med på selve fødselen oppleve – og gjenoppleve så ofte de vil – den lykkelige stunden. Løsningen? Jordmora spenner rett og slett et Gopro-kamera rundt hodet når fødselen går i gang» lyder aprilspøken fra UNN.

– Vi ønsker å komme foreldrene i møte ved å tilby filming selv. Her får de filmopptak med utsikt fra selve kongetribunen for å si det sånn, forklarer seksjonsoverlege Åse Torun Revhold Pettersen.

Deler ut minigriser

Avfallsselskapet Remiks kan på sine Facebook-sider melde om at de fra og med i dag starter et prøveprosjekt der du får utdelt din egen minigris som skal spise matavfallet ditt.

– Tidligere har vi gitt rabatt for hjemmekompostering, men nå tar vi utviklingen et steg videre sier Morten Bangås, daglig leder i Remiks Husholdning.

Videre opplyser Remiks om at dersom du ønsker å delta i prosjektet så deler de ut minigriser så langt lageret rekker i hele dag. Alle får også med seg et halsbånd med refleks så du trenger ikke bil for å hente grisen din.

Taco kit med sjokolade

Freia Melkesjokolade benytter 1. april til å lansere et helt nytt produkt på sine Facebook-sider:

– Kan vi friste med nyheten Freia Melkesjokolade Taco Kit til fredagstacoen?, skriver Freia og legger ved et bilde av pakningen med taco kit dyppet i sjokolade.

Kommentarfeltet tyder på at flere liker ideen:

– Høres bra ut. Smelter ikke det eller. Hadde det bare vært siste dagen i mars så skulle jeg nesten trodd det, skriver en.

Fullt scooterslipp i Karlsøy

På hjemmesidene til Karlsøy kommune slipper de i dag nyheten om at det nå blir fullt scooterslipp i Karlsøy (ekstern lenke).

– Stor dag for snøscooter-entusiastene! Flertallet i kommunestyret har som kjent gode kontakter inn i regjeringen og departementene, og har tatt initiativ til ei prøveordning med scooterslipp i Karlsøy i påvente av å få tilrettelagt for godkjente scooterløyper, skriver kommunen.

Kontroll av private kjøkken

NRK har fredag publisert en artikkel om at Mattilsynet nå skal kontrollere private kjøkken.

– Mattilsynet har satt i gang en prøveordning der de tester standarden på private kjøkken. Gjennom stikkprøver og uanmeldte besøk vil Mattilsynet vurdere ditt og mitt kjøkken med et smilefjes, et surt fjes eller en strekmunn, skriver NRK.

Lei en nabokone, eller lei ut kona

Nettstedet Nabokone.no hevder nå at du kan leie deg en nabokone eller rett og slett leie ut kona.

– Trenger du litt ekstra hjelp iblant? Nabokoner gjør alt du trenger; som å rengjøre, lage mat, dra på butikken – alt som kan gjøre hverdagen din litt enklere, skriver nettsiden.

Slottet blir asylmottak

Avisen Dagen skriver fredag at deler av det kongelige slott i Oslo nå blir asylmottak. Det er deler av kjelleren på slottet som nå blir akuttmottak for asylsøkere, skriver avisen i sin aprilspøk.

– Jeg har aldri hørt om noe lignende. Men dette passer jo godt inn i den inkluderingsvennlige profilen kongefamilien har hatt over tid, sier hoffreporter Kjell Arne Totland til Dagen.