Arrangerer verdens nordligste IT-konferanse

Under Tag-IT får man et innblikk i IT-bransjens fremtid gjennom foredrag, diskusjoner og speeddating.

FOREDRAG: Her står Tony Liafjell på scenen under et av fjorårets foredrag. Foto: Privat 

NYTENKENDE: Ruben Nergård ønsker at konferansen skal vise hvordan IT-bransjen kan se ut i fremtiden. Foto: Privat 

nyheter

7. april arrangeres IT-konferansen Tag-IT for tredje gang i Tromsø. Hit kommer både lokale, nasjonale og

internasjonale foredragsholdere for å prate om hvordan fremtidens IT-bransje kan se ut.

– TagIT ble i utgangspunktet laget av folk som jobber i IT-bransjen, med et ønske om å lage en trivelig arena for å treffe likesinnede og knytte kontakter. Konferansen skal også hjelpe til med å promotere Tromsø som et blomstrende miljø for nyskaping og utvikling innen for teknologi og kommunikasjon, sier Ruben Nergård, prosjektleder i ITForum Nord-Norge.

LES OGSÅ: Denne Tromsø-appen bruker unik teknologi

Speeddating

På programmet er som nevnt en rekke foredrag, men også en form for speeddating. Her får bedrifter møte studenter som kan være potensielle arbeidstakere.

– Vi har valt ut ti studenter, av 27 søkere. Disse får sette seg ned i fire minutter hver med ti bedrifter som alle har ledige stillinger. Det er ikke et jobbintervju, men en fin måte å knytte kontakter på, forteller Nergård.

LES OGSÅ: Disse to tingene tar Støre med seg fra Tromsø

Stor suksess

Han beskriver de to tidligere årene som en stor suksess, men legger til at de har valgt å gjøre endringer i år for å gjøre arrangementet enda bedre.

– Vi har tatt imot tilbakemeldinger fra deltakere på de to tidligere konferansene. Det største grepet vi har gjort er å kutte ned fra to til én dag, slik at kvaliteten blir enda høyere. I tillegg har vi hentet inn noen veldig spennende foredragsholdere, som kan fortelle om fremtidsrettet teknologi, konstaterer Nergård.