Tromsøkarusellen-veteraner:

- Løping har blitt en livsstil

De er alle godt voksne – men løper nok fra de aller fleste. I år deltar veteranene i Tromsøkarusellen for 36. gang.
nyheter

JEKTA: Den årlige Tromsøkarusellen er i gang igjen neste uke, og til nå har 950 løpere meldt seg på for årets sesong.

Les også: Rekordtidlig start på Tromsøkarusellen: Lokker med premier.

20 ulike løp vil bli arrangert utover våren og sommeren, og blant de som allerede er klare, er veterangjengen som i dag - lørdag - ble hedret for sin innsats.

Alf Hemmingsen (69), Nils Aarsæther (68), Jan Arvid Sørem (73), Einar Hansen (78) og ekteparet Roy Rånes (65) og Ulla Brith Rånes (61) har alle deltatt siden oppstarten i 1980, og mottok hvert sitt gavekort på 1.500 kroner fra arrangøren, Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets, som en takk for sitt langvarige engasjement.

Alle seks er nemlig også aktive frivillige i løpet.

- Det er klart at det er hyggelig å bli satt litt pris på, men vi ville nok deltatt på dette uansett. Tromsøkarusellen er en fin måte å komme seg ut på og man får rørt på seg. Det har blitt en livsstil for oss som har vært med fra begynnelsen, sier Sørem.

- Dessuten er det veldig sosialt, vi møter hverandre titt og ofte, skyter Roy Rånes inn.

Løpeglede

I år håper arrangørene av Tromsøkarusellen på ny deltakerrekord. I fjor var det 1.115 deltakere, men daglig leder Ole Morten Ekanger i Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets tror at årets deltakertall vil ligge opp mot 1.400 personer.

I tillegg ønsker de at flere bedriftsidrettslag dannes og deltar i Tromsøkarusellen, som har løpende påmelding.

For andre året på rad delte de ut premier til folk som allerede har meldt seg til årets løp. I år var det premier til en verdi av 138.000 kroner som ble delt ut på Jekta Storsenter til de fremmøtte.

- Vi gjør dette for å motivere flere til å melde seg på allerede før sesongen er i gang. Veteranene våre er gode forbilder, og vi ønsker at flere skal komme seg ut og komme i form. Deltar man i Tromsøkarusellen kan man løpe, jogge eller gå, det viktigste er å finne gleden i det, sier han.

Trendy i alle år

De seks løpeveteranene som alle fikk utdelt sitt startnummer for årets sesong under lørdagens premiering, er klare for årets 20 løp.

Ulla Brith Rånes opplever at løping har blitt mer trendy de siste årene.

- Men vi har vært trendy i alle år, ler hun.

Til tross for en vennskapelig tone ellers, blir det annerledes når de står ved startstreken.

- Vi har vel alle tonnevis med konkurranseinstinkt. Man snakker om alderstillegg, men det merker ikke vi noe til. Vi gir alt, ler Ulla Brith Rånes.

- Jeg bruker å si at vi starter med intensjoner om å ta det rolig og bare kose oss, men med en gang vi får startnummeret på brystet, så blir alle rundt fiender, ler Jan-Arvid Sørem.