Klinikk 24 har blitt en eneste stor suksesshistorie i Tromsø. Helseleverandøren, som ble etablert i 2012 av Tord Moen, Frode Følstad, Einar Hauglid og André Fagerborg, samarbeider nå med alt fra store idrettsaktører som TIL, til privatpersoner som har muskel- og skjelettplager.

– Vi hadde 115 kvadrat med kun kontorer. Nå syvdobler vi den og tar i bruk de tingene vi ikke får gjort i mindre lokaler. Vi har skapt et marked som ikke var i Tromsø fra før. Vi har alltid vært fokusert på kompetansebygging og videreutdanning. Vi ønsker å være i front av det som skjer, sier Andre Fagerborg, som er manuellterapeut og spesialist i idrettsfysioterapi ved Klinikk24.

Unikt i Tromsø

Fra et lite kontorlokale til to store etasjer i Macks gamle ølbryggeri, helt på hjørnet av Musegata/Storgata.

– Jeg tror ikke det er noen som knytter helse og trening sammen så godt som vi gjør her. Jeg vet at de har noe lignende i Bodø, men ingen i Tromsø driver med det vi gjør her meg bekjent, sier Sven Gunge, som er prestasjonstrener og daglig leder for K24-prestasjon.

– Vi hadde hårete mål om å bygge et stort kompetansesenter innen fem år til. Så vi er veldig langt foran der vi skal være. Vi så at vi bare måtte ut fra der vi var, sier Fagerborg, som forteller at de skal være i gang fra 20. april.

Prislappen på senteret er på godt over 10 millioner kroner. Og nå vil Klinikk 24 utvide staben, hvor de ser etter kiropraktorer, psykologer, leger og noen flere fysioterapeuter.

– Vi vil også ha fokus på kvinnehelse. For eksempel hva som er greit å trene under en graviditet. Det blir en del barselgrupper og undervisning om hva som skjer med kroppen og hva trening gjør med kroppen, sier Fagerborg.

Diamantpakke på treningssenteret

Underetasjen blir treningssenter, både for dem som er hos ekspertene i øveretasjen, men også for allmennheten.

– Vi kjører fire forskjellige tilbud, hvor vi kaller det bronse, sølv, gull og diamant. Alle tilbudene uten binding. Det dyreste er på over 4.000 kroner måneden. Da er det inkludert fysioterapi, testing med laktatprofil og mye annet, sier Gunge, som utdyper at tilbudet ikke bare er for idrettsproffer.

– Lang derifra! Vi vil også komme i kontakt med folk som ikke vet hvor de skal starte, og kanskje vegrer seg litt for å gå på trening, eller å komme i gang, sier Gunge.

Av Kent-Einar Myreng