Slik gikk det da elevene fikk prøve ski for første gang

Da Voksenopplæringa arrangerte sin årlige skidag på Charlottenlund var det mange av elevene som prøvde ski for aller første gang. Men for noen ble det for skummelt.
nyheter

Tirsdag arrangerte Voksenopplæringa skidag. Da var bøker, skoletimer og tavla byttet ut med en dag ute i strålende sol. Og i stedet for grammatikk og matematikk, fikk elevene bryne seg på skigåing, aking og grilling.

LES OGSÅ: Nøt solen til det fulle

Voksenopplæringen underviser blant annet voksne innvandrere og mange av elevene har aldri før hatt ski på beina.

– Skiturene er noe vi gjør hvert år med elevene. Det hjelper med å skape samhold blant elevene og å utvikle deres norskkunnskaper, samtidig som det hjelper dem med å bli integrert i norsk kultur, sier May Sidsel Øverås, fagleder i norskseksjonen på Voksenopplæringen.

Fullt i bakken

Og skidagen var et populært arrangement. Det var opp mot 200 elever som hadde tatt turen til Charlottenlund.

– Turene er noe vi har hold på med så lenge jeg har jobbet her, så minst 15 år. Vi har det for at elevene kan bli mer kjent med Tromsø by og Tromsøs turområder, sier Øverås.

LES OGSÅ: Kjæresteparet var på besøk i Tromsø – i rekordløpet gikk de rett til topps

Tryggest på akebrett

iTromsø tok turen til Charlottenlund og det var tydelig at tiltaket ble satt pris på. Det var fullt i akebakker og skibakker i turområdet.

SE OGSÅ: Lesernes fantastiske godvær-bilder

Første gang på ski var ikke bare enkelt. Amir Jousif var blant de mange som måtte tåle noen knall og fall, men tok det med et godt humør.