– Jeg er kjempefrustrert, sint og lei meg, sier Henriette Amlie Kalbekken.

Tromsø-kvinnen har jobbet i tre år med å bygge seg opp en karriere som interiørdesigner og lagt ut prosjekter hun har jobbet med på bloggen sin. I løpet av den tiden har hun blant annet blitt kåret til «Årets interiørblogg» på Vixen Blog Awards.

Nylig ble hun klar over at noen har vært inne på bloggen og ødelagt innholdet.

Mye arbeid

– Jeg vet ikke nøyaktig hva som har skjedd, men jeg har fått beskjed om at bloggen er hacket. Bloggen er jobben min og det ligger vanvittig mye arbeid bak det jeg har lagt ut. Det er tre år med beinhardt arbeid. Det siste halvannet året har jeg arbeidet ekstremt mye, med blogging to ganger daglig, som har tatt minst åtte timer hver dag, sier Kalbekken.

Hun ble gjort oppmerksom på at noe hadde skjedd med bloggen etter å ha fått e-poster og telefoner om at det var problemer med bloggsiden. For to år siden valgte hun å flytte bloggen over til et amerikansk firma.

Nominert til bloggpris

– Jeg hadde en vanlig bloggplattform, men følte det var litt utrygt. For år siden flyttet jeg bloggen til et hostingfirma i USA som jeg betaler mange penger i året for jobben de gjør. Jeg angrer i dag på at jeg flyttet bloggen dit.

Nå frykter Henriette Amlie Kalbekken også at nominasjonen til Årets nordiske blogger 2016 også er tapt, hvor det skal være prisutdeling i Helsinki neste helg.

– Det er litt trist, jeg tror nok ikke jeg vinner når jeg ikke lenger har bloggen.

Nå må hun begynne helt på scratch med å bygge opp bloggen igjen, et arbeid hun ikke ser fram til med stor glede akkurat nå.

Begynne på nytt

Bloggen er porteføljen over det hun har gjort og det hun viser fram for private og offentlige kunder i forbindelse med interiøroppdrag.

– Alt jeg har gjort er faktisk borte, har det gått opp for meg. Jeg har ikke noe valg, jeg må sette opp bloggsiden på nytt. Bloggen Designlykke er merkevaren min, det er den jeg er kjent for og som jeg får arbeidsoppdrag gjennom.