Debatt

«Svar til Christer Pedersen»

- Vi i Troms fylkestrafikk kan ikke love bot mot Balsfjord-vinden på vinterstid, men når det gjelder informasjonsopplegg omkring bybussene i Tromsø, så kan vi love bedring.

Illustrasjon.  Foto: Tor Farstad

nyheter

Christer Pedersen spør i sin artikkel i iTromsø om hvor lenge han skal vente på bussen – svaret fra Troms fylkestrafikk er at i fremtiden skal han ikke vente på bussen.

Han skal vite nøyaktig hvor den er. Til enhver tid.

Han skriver i sin artikkel at tilhengere av kollektivtrafikk må kunne stille krav til operatører og myndigheter, dette er vi i Troms fylkestrafikk helt enig i.

Han foreslår å utstyre alle bussholdeplasser med et lite skilt der det står hvor langt unna bussen er.

Den gledelige nyheten er at innbyggerne i Tromsø kan se frem til at det i løpet av 2017 vil være på plass en sanntidsløsning som kan fortelle deg nøyaktig hvor bussen din er.

LES OGSÅ: «Jeg skal ikke skylde på noen andre, men det er ikke Nobina som planlegger rutetabeller.»

Via internett, mobilapp, skilt og skjermer vil man få sanntidsinformasjon om bussene. Bussene er koblet på GPS og systemet vil til enhver tid vite hvor bussene er.

I praksis vil dette bety at man kan sitte hjemme i stua og følge med om bussen er i rute og når man må gå ut døra.

Innbyggerne i Tromsø har allerede fått oppleve den første fasen av sanntidsløsningen ved i innvendig opprop av neste holdeplass.

Det sees også på muligheten for utvendig opprop på enkelte holdeplasser.

Sanntidssystemet vil registrerer alle avvik og foretar prognoser. Det vil gi fortløpende kontroll på konkrete tidsavvik på ruter, slik at man enklere kan gjøre forbedringstiltak.

Troms fylkestrafikk ser også på muligheten til signalprioritering i lyskryss. Signalprioritering innebærer at bussen skal kunne sender anrop til lyskrysset i god tid, slik at signalanlegget forlenger grønn eller forkorter rød fase.

Det er viktig at kollektivtrafikken får prioritering i bybildet, for på denne måten å kunne tjene en større andel av befolkningen.

Vi i Troms fylkestrafikk kan ikke love bot mot Balsfjord-vinden på vinterstid, men når det gjelder informasjonsopplegg omkring bybussene i Tromsø, så kan vi love bedring.

Les flere debattinnlegg her.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter