Vil lokke ungdom vekk fra Bukta 1. mai

Bymisjonen arrangerer fest på Kulturhuset natt til 1. mai. Målet er å trekke ungdom under 18 år bort fra Telegrafbukta og russens feiring.

RUSSEDÅP: Natt til søndag går startskuddet for årets russefeiring og da trekker mange russ og andre ungdommer til Telegrafbukta.  Foto: Per Kristian Trollvik

JOSEF BAMBA: Den kjente DJ-en fra Tromsø gjester Bymisjonens ungdomsklubb natt til 1. mai.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Natt til 1. mai i inviterer Bymisjonens ungdomsklubb Tusj alle ungdommer fra ungdomsskolealder og oppover til rusfri fest på Kulturhuset i Tromsø. Formålet er å gi ungdommer i Tromsø et alternativ til å trekke mot Telegrafbukta denne kvelden.

«Målet er å skape et rusfritt alternativ natt til 1. mai, da vi vet av erfaring at ungdom trekker mot bukta. Bukta er russens «område», og vi vet at flere ungdommer debuterer med alkohol denne kvelden» skriver Bymisjonens ungdomsklubb til Tromsø kommune.

Det vil bli lokale band fra «underskog» og DJ Josef Bamba stiller for et symbolsk honorar, opplyses det i søknaden om midler.

Kommunen har innvilget et tilskudd på 6.000 kroner som skal dekke flyreise og hotellopphold for DJ i forbindelse med det rusfrie arrangementet.

Ungdom fra ungdomsskolealder 12–13 opp til 18 år er velkomne, samt voksne, under forutsetning av at rus ikke er inntatt, opplyser ungdomsklubben.