THE EDGE: Byens sjakkspillere setter preg på både foajeen og skybaren når de gjennomfører hurtigsjakk og vårturnering i løpet av helgen.

– Helgens sjakkturnering blir en fin oppvarming til NM i sjakk i juli, sier Jan Sigmund Berglund, leder i Tromsø Sjakklubb.

Sjakkinvasjon

Det er snart to år siden Tromsø var invadert av sjakkspillere fra hele verden i forbindelse med at det ble arrangert sjakk-OL. Nå er det snart klart for en ny sjakk-invasjon, men i litt mindre målestokk enn i 2014.

– Landsturneringen i sjakk arrangeres fra 9. til 16. juli, som blir en ny stor sjakkturnering i Tromsø. Turneringen har aldri vært arrangert i Tromsø før. Jeg regner med at det kommer rundt 400 sjakkspillere fra hele landet, sier Berglund.

Men før den tid inviterer Tromsø Sjakklubb til hurtigsjakk fredag kveld når publikum er på vei til ekstrakonserten med Violet Road.

– Sjakkspillerne skal sitte i glassburet i foajeen på The Edge, der folk går til konserten. Vi skal synes litt, sier Berglund.

Kommer Carlsen?

Hotellet var et svært populært bosted for stormestrene i sjakk da sjakk-OL ble arrangert, derfor har hotellet ingen problemer med å slippe sjakkspillerne til på nytt.

– Vi er jo rene sjakkhotellet. Det blir kult i kveld når de sitter og spiller sjakk, mens publikum kommer strømmende til konserten, sier salgssjef Eirin Isabell Iversen på The Edge.

– Kommer Magnus Carlsen til landsturneringen til sommeren?

– Det vet vi ikke, men sjansene for at han deltar er ikke så store. Akkurat når deltar han på Norway Chess-turneringen i Stavanger, sier Berglund.