Væpnet aksjon i Tromsø sentrum

Rykket ut til person som gikk med luftvåpen i baklomma.

Illustrasjonsfoto. Erlend Aas / NTB scanpix 

nyheter

Fredag klokka 10.40 rykket politiet ut til melding om en person med våpen i Tromsø sentrum.

– Vi fikk inn melding om at en person gikk med en pistol i baklomma i en butikk i Storgata, og rykket derfor væpnet ut, forteller operasjonsleder i politiet, Lars Meland.

– Udramatisk

Hendelsen var derimot ikke like dramatisk som først fryktet.

– Pågripelsen var udramatisk og han gjorde som han fikk beskjed om. Det viste seg at det var en luftpistol som mannen skulle ta med til reparasjon, opplyser Meland.

Blir anmeldt

Til tross for at mannen i 30-årene ikke hadde vonde hensikter, må han forvente å bli anmeldt for hendelsen.

– Det er ulovlig å bære et våpen i offentlig rom, selv om det bare er en luftpistol. Derfor kan jeg jo anbefale andre som skal frakte luftvåpen om å ikke ha de synlig på offentlige steder, konstaterer Meland.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter