– Det skal et jordskjelv til for at Per-Willy ikke får førsteplassen

Lederen av Frps nominasjonskomité går svært langt i å antyde at Per-Willy Amundsen får førsteplassen på stortingslista til Frp.

STORTINGSFAVORITT: Per-Willy Amundsen vil etter alle solemerker bli Frp sin førstekandidat til Stortinget. 

NOMINASJONSLEDER: John Karlsen leder nominasjonskomiteen til Troms Frp, og har en klar favoritt til førsteplassen. Foto: Yngve Nilssen 

nyheter

iTromsø meldte tidligere denne uken at tre kandidater i Frp har sagt seg villig til å stå på førsteplassen til Frps stortingsliste. Nå avblåser John Karlsen, lederen av nominasjonskomiteen, alle antydninger om at det er kamp om plassen.

– Jeg ser dere skriver vi har tre aktuelle kandidater til førsteplassen, men vi i nominasjonskomiteen har en soleklar favoritt. Uten å si noe om de andre kandidatene, så mener jeg at det ikke er å legge skjul på at Per-Willy Amundsen er vår favoritt til plassen, sier Karlsen og utdyper:

– Han har vært nummer to på lista tre tidligere valg. Vi har også fått melding fra kommunaldepartementet og Oslo om at han har gjort en utmerket jobb som statssekretær. Samtidig holder han seg godt informert om hva som skjer i Troms. Det skal et jordskjelv til for at Per-Willy Amundsen ikke blir vår førstekandidat, sier Karlsen.

Slår ikke fast

– Er det ikke ganske uvanlig at lederen av en nominasjonskomiteen går ut så tidlig og slår fast hvem som skal bli førstekandidaten på lista?

– Jeg slår ikke noe fast, men antyder at Per-Willy er en utrolig sterk kandidat. Men det er selvsagt nominasjonsmøtet som avgjør, og vi skal kun levere et forslag, sier Karlsen som også er Frps gruppeleder på fylkestinget.

Spenning om andreplassen

Karlsen mener spenningen vil stå om de andre plassene på listen.

– Vi har mange dyktige navn som er aktuelle til de ulike plassene på lista, så vi kommer til å levere ei kjempesterk liste i desember. Vi har hatt to representanter på tinget før, så andreplassen er derfor viktig i nominasjonen. Vi har flere dyktige kandidater fra Tromsø, hvor mange av de er svært flinke ungdomspolitikere fra Fpu, sier Karlsen.

– Hyggelig å bli nevnt

Per-Willy Amundsen vil ikke si mye om nominasjonen, selv etter å ha hørt kommentarene til John Karlsen.

– Det er veldig hyggelig å få slik omtale, og jeg setter pris på at mitt navn er nevnt. Men det er ikke naturlig for meg å kommentere en demokratisk prosess som pågår i partiet nå, sier Amundsen.