Flere dropper bilkjøring til Campus Breivika

Biltrafikken til og fra universitetsområdet i Breivika har minket med nesten 40 prosent det siste året.

FORNØYD: Bygg- og eiendomsdirektør Erland Loso er fornøyd med at færre bruker bil til og fra Breivika.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Vel og merke dersom man bruker statistikken for parkeringsplassene på campusområdet.

Ifølge bygg- og eiendomsdirektør Erland Loso ved UiT så har innføringen av parkeringsavgift i fjor hatt det ønskede resultatet.

– Noe av hensikten med å innføre parkeringsavgift var å få en mer miljøvennlig drift ved UiT, og avgiften er én måte å få til det på. Takket være parkeringsavgiften kan vi legge mer penger i å planlegge miljøtiltak i og utenfor både nye og gamle bygg, sier Loso til UiTs nyhetstjeneste.

Parkeringsavgiften ble innført 1. september i 2015, og ifølge en opptelling av antall biler som bruker parkeringsplass ved universitetet så har antallet gått ned fra om lag 1.300 per dag til 800 per dag. Det tilsvarer en nedgang på 38 prosent.

Færre bruker parkeringsplassene ved UiT etter at det ble innført parkeringsavgift i fjor høst.  Foto: Ronald Johansen

 

Avgiften fra parkeringsplassene skal brukes til forskjellige tiltak som skal gjøre det mer attraktivt å gå og sykle. Blant annet skal det bygges sykkelparkering med tak og innstaleres flere dusjer på campus.

I løpet av de neste to årene vil antall parkeringsplasser resuseres i området som følge av omfattende byggevirksomhet, blant annet byggingen av ny idrettshall.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter