Olaf (8) ber Totalrenovering: – Ikke ødelegg skogen vår

I Brinkveien ligger en liten haug som brukes som lekeplass av barna i området. Nå skal Totalrenovering jevne den med jorda.

AKSJONERER: Olaf (8) og Petra (4 og et halvt) håper de kan få beholde den lille skogen sin ved Brinkveien på toppen av Tromsøya.  Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

– Denne haugen, som barna kaller «skog» er den viktigste møteplassen for ungene i området. Her leker de og oppholder seg til alle årstider. At Totalrenovering derfor har bestemt seg for å rive ned trærne for å gi noen leiligheter bedre utsikt synes vi er provoserende sier småbarnsforeldrene Eirin Rødseth (45) og Birgitte Blandhoel (43).

Flere av beboerne i området har aksjonert ved å samle seg på Haugen, og de har hengt opp dikt i trærne som er planlagt fjernet.

– Det er mellom husene og på haugene livet er for ungene. Dette er den siste grønne lungen vi har i nærmiljøet. Alternativet blir å sende de helt til Prestvannet, eller i skogen nedfor Brinkveien, men de fleste foreldre ønsker at særlig små barn skal kunne leke utendørs i nærmiljøet, sier Rødseth.

Les også: Bård (45) startet med tomme hender - nå er han byens boligkonge.

– Jeg blir sint

Familiene har møtt døve ører hos Totalrenovering.

– Vi har tatt kontakt med Totalrenovering, men de har kontakt avvist oss. Vi tåler mye, og vi lever med svevestøv og tungtrafikk her fra tidlig om morgen. De har også revet lekeplassen og fotballbanen for å bygge boliger, men når de skal ta haugen vår, da blir jeg sint, sier Rødseth.

Hun legger til at Totalrenovering skal lage ny lekeplass og fotballbane, men at det neppe blir å skje med det første.

Les også: Tora (8) og Magnus (6) nekter å vente på kostebilen: - Grusen må bort nå!

– Ikke ødelegg skogen vår!

Olaf på 8 år er fortvilet over at lekeplassen hans kan forsvinne. Han har en klar beskjed til Totalrenovering

– Ikke ødelegg skogen vår! Vi er mange barn som leker her, og jeg håper at de ikke river den, sier han.

– Hva bruker dere å gjøre på haugen?

– Vi leker og klatrer i trærne. Om sommeren lager vi ting av pinner og om vinteren lager vi ting av snø, sier Olaf.

Beboerne hevder også at Totalrenovering har gitt dem et løfte om at haugen ikke skal røres.

– De har sagt at haugen skal bestå. Og kontrakten til husene står det ingenting om fremtidige planer om at de skal kutte trær på haugen. Ironien i det hele er at det skal bygges nye hus fremfor de leilighetene som nå skal få bedre utsikt, slik at trærne vil bli kuttet forgjeves, sier Blandhoel.

Les også: Ingeniør advarer: - Å kaste hageavfall turer naturen.

– Vår boligtomt

Ole Vidar Furnes er prosjektleder i Totalrenovering.

– Vi har planer om å ta en god del trær på tomta. Vi synes det trengs å tynnes ut, og vi har bolig vi ønsker å selge hvor kjøperne selvfølgelig ønsker bedre utsikt. Dette er vår boligtomt, og det er ikke et friarealet vi nå tar vekk, sier han.

Furnes har likevel forståelse for foreldrene og barna sitt syn.

– Jeg forstår selvfølgelig at de ønsker det skal forbli ubebygd, men her kan vi ikke imøtegå dem.

– Hva vil du si til Olaf på 8 år som innstendig ber dere om å ikke ødelegge skogen han og vennene leker i?

– Jeg skjønner at foreldrene dytter ungene sine foran seg i saken, men dette er altså vår boligtomt, og vi har planer om å bruke den til å bygge boliger i fremtiden. Om et år vil det også stå klart en ny lekeplass og fotballbane i området, sier Furnes.