Nå skjer det store forandringer på Charlottenlund

I forrige uke ble arbeidet med «nye» Charlottenlund gjenopptatt etter vinteren, og i løpet av sommeren skal byens nye aktivitetspark stå ferdig.

FULL AKTIVITET: Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap) og prosjektleder Henriette Jordheim (t.h) gleder seg over at arbeidet med aktivitetsparken på Charlottenlund nå er inne i sin siste etappe. Det nye anlegget vil ha et tilbud til alle når det står ferdig i løpet av sommeren. 

ANLEGGET: Slik vil «nye» Charlottenlund se ut når aktivitetsparken står ferdig før skolestart i år. 

nyheter

– Bydrift kommer til å jobbe intensivt her oppe den neste tiden. Vi er i rute og området skal stå ferdig til skolestart. Det kommer til å skje veldig mye her i løpet av sommeren, men vi ønsker likevel at folk skal bruke anlegget underveis. Det er tilgjengelig selv om det pågår arbeid her, sier prosjektleder og landskapsarkitekt i Tromsø kommune, Henriette Jordheim.

LES OGSÅ: Slik gikk det da elevene fikk prøve ski for første gang

Noe for alle

Nå gjøres det siste arbeidet med terrenget etter snøsmeltingen, deretter skal volleyballbanen ferdigstilles samt løpebanedekke og gress legges, forteller prosjektlederen.

– Fra gammelt av er Charlottenlund egentlig et sportssted, så vi prøver å ta det litt tilbake til det. Her kan folk samles og det skal være et sosialt møtested med aktiviteter for alle i alle aldre – både barn, familier, treningsfriker og eldre. Vi har også vært opptatt av at det skal være et tilbud til alle på alle nivåer, sier Jordheim.

LES OGSÅ: Gir 1 mill. til prosjekter som piffer opp bydelene i Tromsø

I fjor sto grunnarbeidet, hundeparken, klatrenettet, tufteparken med treningsapparater, gapahuken, skilekområdet, pumptrack-banen og sykkelløypa ferdig. Samt ny belysning over hele anlegget slik at man trygt kan ferdes om vinteren og i mørketida.

Siste etappe

Nå er siste etappe i arbeidet innledet, og i løpet av de neste ukene og månedene skal volleyballbanen, løpebanen, kunstgress i treningsparken, discgolfpark med ni hull, sykkelparkering, tremmesti rundt tjernet, klatresteiner, kunstgressbane med oppmerking for slåball, petanquebane, bålplasser, benker og bord være på plass på «nye» Charlottenlund.

– Den største forandringen blir nok den store løpebanen på 400 meter som vil omkranse mange av aktiviteter i midten. Der skal vi også sette opp 60- og 100- meteren slik at skoleklasser kan ha gymtimen her, sier Jordheim og legger til at det helt til slutt skal sås til med beplantning på anlegget.

Suksessprosjekt

– Jeg må skryte veldig av dette prosjektet fordi hele kommunen har samarbeidet så godt om det. Alle har jobbet klokt og godt sammen. Dette er et suksessprosjekt som både de ansatte i kommunen og befolkningen i Tromsø føler stort eierskap til, sier byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg.

Byråden forteller videre at noe av det viktigste har vært å snakke med befolkningen i Tromsø underveis, for å få innspill til hva de ønsker seg av et slikt anlegg.

– Det hadde jo vært veldig trist hvis vi lagde til noe som ingen ville bruke. Nå blir det et knutepunkt for folk, et samlingssted og et mål i marka for folk. Når alt står ferdig må vi finne ut hvordan vi skal ta vare på dette området på en god måte. Styrken med prosjektet er at det er et lavterskeltilbud for alle, sier Ramberg.